Vakantie. Zonder. Gedoe.

 • Binnen 3 minuten verzekerd
 • Direct schade melden via OHRA App
 • OHRA Hulpdienst: altijd bereikbaar

Reisverzekering

Op vakantie kan er altijd wat gebeuren. Je ski's worden gestolen of je belandt plotseling in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van OHRA kun je dag en nacht rekenen op hulp. Daarnaast stel je zelf eenvoudig je verzekering samen. Kies voor een doorlopende- of een kortlopende reisverzekering met of zonder annuleringsverzekering. En ga je op wintersport? Dan ben je met onze wintersportdekking goed verzekerd tegen schades bij het skiën, boarden of langlaufen.

Reisverzekering afsluiten?

Je kunt kiezen tussen een doorlopende- of een tijdelijke verzekering voor je vakantie. En moet je plotseling eerder terug naar huis? Geen zorgen met onze annuleringsverzekering. Reisverzekering vergelijken? Ga naar de keuzewijzer.

Doorlopende reisverzekering

Het hele jaar door verzekerd

 • Al voordeliger vanaf 14 dagen vakantie
 • Ook voor een dagje of weekendje weg
 • Verzekerd al vanaf € 1,99 per maand
Bereken je premieMeer informatie

Kortlopende reisverzekering

Goed verzekerd voor 1 vakantie

 • Last minute af te sluiten
 • OHRA Hulpdienst: altijd bereikbaar
 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd
Bereken je premieMeer informatie

Annuleringsverzekering

Mocht je onverwacht moeten annuleren

 • Totale reissom vergoed bij annulering
 • Kort of doorlopend af te sluiten
 • Ook los af te sluiten
Bereken je premieMeer informatie

Onze klanten beoordelen onze reisverzekering met een 8,1!

Op basis van 12.348 beoordelingen. Zo weet je dat je goed zit en kun je relaxed op vakantie.

Wat dekt een reisverzekering?

Tijdens je reis ben je voor veel zaken standaard al goed verzekerd met je reisverzekering. Maar wat is er nu wel of niet verzekerd? Hier wat voorbeelden:

Wel verzekerd

 • Reisbagage: bepaal zelf de hoogte van je dekking
 • Hulpverlening voor jezelf bij verlies van bijvoorbeeld je paspoort
 • Schade die je veroorzaakt aan je vakantieverblijf

Niet verzekerd

 • Schade die je opzettelijk hebt veroorzaakt
 • Schade door extreme sporten, zoals kitesurfen en bergbeklimmen
 • Schade die je oploopt tijdens een zakelijke reis


Extra dekking reisverzekering

Wintersport

Met deze extra dekking vergoeden wij de kosten die je maakt als je op wintersport een ongeluk krijgt. Zo vergoeden wij de dagen dat je geen gebruik kunt maken van je dure skipas en de schade aan je skispullen. Een kleine troost als je tijdens je wintersportvakantie niet meer kunt skiën.

Meer informatie

Hulpverlening auto en motor

Met deze extra dekking kun je rekenen op onze hulp als je een ongeluk hebt of met pech langs de weg staat. In alle landen op de groene kaart van je autoverzekering. We zorgen dat je auto of motor gerepareerd wordt. Als dat niet binnen 2 dagen mogelijk is, regelen wij vervangend vervoer.

Meer informatie

Geld

Op reis met een goed gevulde portemonnee? Denk dan eens aan de extra dekking Geld. Hiermee verzeker je verlies of diefstal van geld in binnen- en buitenland. Je bent verzekerd tot maximaal € 750,- per reis, voor alle verzekerden samen. Wel altijd even aangifte doen!

Meer informatie

Annulering

Moet je je vakantie plots annuleren of afbreken en kon je dit niet voorzien voordat je de reis boekte? Met deze extra dekking krijg je de reissom terug of een deel hiervan. Bijvoorbeeld als je plotseling ontslag krijgt of als een naast familielid onverwacht overlijdt. Ontvang je dan van je reisorganisatie geen (volledige) restitutie, dan krijg je van ons een vergoeding tot maximaal € 1.500,- per verzekerde per reis.

Meer informatie

Geneeskundige kosten

Ziek worden in het buitenland. Heel naar! En wat gaat dat kosten? Met deze extra dekking vergoeden wij geneeskundige kosten die jouw basis of aanvullende zorgverzekering niet vergoedt. Ook als dat komt doordat die kosten lager zijn dan het eigen risico. Of hoger dan de maximale vergoeding die je zorgverzekering biedt. Denk aan kosten voor ziekenhuisopname en de behandelingen die een arts voorschrijft. Beterschap!

Meer informatie

Ongevallen

Een ernstig ongeluk in het buitenland. Een drama! Met deze extra dekking krijg je een vaste vergoeding. Deze vergoeding vergoedt dus niet de daadwerkelijke kosten, maar het verzekerde bedrag of een deel hiervan. De maximale vergoeding van € 75.000,- ontvang je alleen bij volledig en blijvend functieverlies. In onze polisvoorwaarden vind je een tabel met onze vergoedingspercentages. Een arts bepaalt het percentage.

Meer informatie

Onze hulpdienst is er altijd voor je

We staan altijd voor je klaar! Daarom zijn we ook dag en nacht bereikbaar.  De OHRA Hulpdienst:

 • Is met 1 druk op de knop via de OHRA App te bereiken
 • Heeft kennis van het vakantieland en de regels
 • Zorgt ervoor dat je geen onnodige kosten maakt

Doorlopende annuleringsverzekering

Het hele jaar verzekerd voor annulering met de extra dekking Annulering. Deze dekking sluit je af bij onze doorlopende reisverzekering. Zo ben je meteen voor alle zomer- en wintersportvakanties verzekerd en heb je recht op maximaal € 1.500,- vergoeding per persoon als de reis niet doorgaat.

Meer informatie

Vergoeding reisverzekering

Voor veel zaken ben je standaard al goed verzekerd bij OHRA. Maar als je wilt, dan kun je nog meer verzekeren. Bij ons stel je zelf gemakkelijk je verzekering samen. Zo betaal je alleen voor wat je nodig hebt. Meer weten over de vergoedingen?

Meer informatie

Veelgestelde vragen reisverzekering

Heb je een doorlopende reisverzekering? Dan vind je op jouw polisblad de verzekerde gezinssituatie terug. Ben je verzekerd voor een gezin of alleenstaande met kind(eren)? Dan zijn je minderjarige kinderen en meerderjarige ongehuwde kinderen die bij jou inwonen of die voor studie ergens anders wonen meeverzekerd. Daarnaast zijn maximaal twee minderjarige kinderen, die niet jouw eigen kinderen zijn en alleen als zij niet ergens anders verzekerd zijn, ook meeverzekerd.

Voor een kortlopende reisverzekering zijn alleen de verzekerden die vermeld staan op de polis meeverzekerd.

Met een reisverzekering bescherm je jezelf tijdens je vakantie tegen financiële tegenslagen of verliezen. Het kan dan gaan om iets kleins, zoals een koffer die te laat aankomt. Maar ook om ingrijpender zaken, zoals een medisch noodgeval. We helpen je graag uitzoeken voor welke risico’s je extra verzekerd wilt zijn, naast de basisdekking voor bagage. Bijvoorbeeld voor hoge medische kosten als gevolg van een ziekenhuisopname in het buitenland.

De kosten voor een reisverzekering hangen af van wat je tijdens je vakantie verzekeren wilt en hoe groot je reisgezelschap is. Het maakt voor de premie uit of je met je gezin reist of alleen gaat. Ook telt mee welke risico’s je wilt verzekeren: gaat het alleen om je bagage? Of wil je ook andere riscio’s verzekeren? Denk hierbij aan medische kosten, of annuleringskosten. Verder is het nog van belang of je alleen je reizen in Europa verzekert, of dat je ook buiten Europa je vakantie verzekerd wilt hebben. Tot slot telt ook mee hoe lang je aaneengesloten op vakantie wilt gaan. Doordat je bij OHRA zelf kiest wat je wilt verzekeren, betaal je nooit teveel. Wil je weten wat een reisverzekering voor jou kost? Bereken dan je premie.

Nee, een reisverzekering is niet verplicht. Maar het is wel verstandig om er een af te sluiten als je op reis gaat. Zeker als je naar het buitenland op vakantie gaat. Het kan je veel geld en gedoe schelen als je in een vervelende situatie terecht komt. Wil je weten wat er vergoed wordt, lees dan meer over de vergoedingen van onze reisverzekeringen.

Eigenlijk is er bijna geen verschil in dekking. Bij beide verzekeringen kun je zelf kiezen voor een Europa- of werelddekking. Het verschil zit in de geldigheidsduur van de verzekering: met de doorlopende verzekering ben je het hele jaar door verzekerd. De kortlopende of tijdelijke verzekering sluit je af voor 1 reis. Kun je niet kiezen? Gebruik dan onze keuzewijzer.

Dit hangt helemaal af van de situatie. Als je vaker per jaar op vakantie gaat of graag een lange vakantie neemt, dan is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Weten wat het beste bij jou past? Vul dan onze keuzewijzer in.

Je zorgverzekering vergoedt niet alles in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan repatriëring of de medische kosten die hoger zijn dan in Nederland. Kijk goed na hoe je medische kosten verzekerd zijn tijdens tijdelijk verblijf of vakantie in het buitenland.

Staat je vraag er niet bij?
Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder.

Stel hier je vraag

Handige vakantietips