Hulp nodig van een garage na autopech of een auto-ongeval?

Stel, je bent onderweg naar je vakantiebestemming en je krijgt autopech. Daar sta je dan met je auto en bagage op de vluchtstrook. In de meeste gevallen helpt de OHRA Hulpdienst je dan snel weer op weg.

Wat te doen bij autopech in het buiteland?

  • Bel de OHRA Hulpdienst op +31 26 400 23 10. 
  • De OHRA Hulpdienst zoekt voor je uit hoe je verzekerd bent. Voor hulpverlening bij autopech heb je de extra dekking Hulpverlening auto en motor nodig. 
  • Ben je in Frankrijk? Dan moet je naar een praatpaal. Buitenlandse hulporganisaties zijn niet bevoegd om pechhulp te verlenen op de Franse snelwegen. 
  • Kan de auto langs de weg gerepareerd worden? Dan ben je verzekerd tot € 250,-. Dat bedrag geldt alleen voor arbeidsloon, niet voor onderdelen.
  • Kan de auto niet langs de weg gerepareerd worden? Dan moet de auto weggesleept worden. De sleepdienst brengt je auto dan naar een garagebedrijf. De kosten voor het wegslepen worden vergoed. De kosten voor reparatie betaal je altijd zelf. Vaak regelt de sleepdienst dat je zelf ook naar de garage wordt gebracht. Of er wordt een taxi geregeld. De rekening hiervan moet je zelf voorschieten. 
  • Bij de garage wordt bekeken of de auto binnen 2 werkdagen gerepareerd kan worden. Lukt dat niet? Dan regelt de OHRA Hulpdienst een vervangende auto. De OHRA Hulpdienst regelt ook een tijdelijke verblijfplaats voor je. 
  • Vaak komt de vervangende auto uit Nederland. Daarmee kun je na de vakantie terug naar Nederland rijden. Je eigen auto wordt door de OHRA Hulpdienst naar Nederland teruggebracht.

Belangrijke tip:

Neem een creditcard met voldoende bestedingsruimte mee. Veel verhuurbedrijven eisen namelijk een creditcard als borg voor een huurauto.