Vakantie. Zonder. Gedoe.

  • Vaak al voordeliger vanaf 14 dagen vakantie
  • Meeverzekerd: weekendjes weg in Nederland en dagjes naar het buitenland
  • Verzekerd al vanaf € 1,99 per maand

Coronavirus

Heb je vragen over het coronavirus? De meest actuele informatie vind je bij het RIVM.

Heb je vragen over je reisverzekering vanwege het Coronavirus? Wij zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.

Doorlopende reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor al je vakanties. Je kunt kiezen uit 45, 90, 180 of 365 aaneengesloten reisdagen. Van een stedentrip en een wintersportvakantie tot 3 maanden reizen in Azië. De doorlopende reisverzekering van OHRA biedt de basisdekking die je gemakkelijk uitbreidt met een extra dekking.

Voor al je vakanties 1 reisverzekering

Als je per jaar zo’n 28 dagen op reis gaat, dan ben je met een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger uit. Je stelt zelf je verzekering gemakkelijk samen. Kies voor Europa- of werelddekking. Standaard ben je al voor veel verzekerd, ook voor je reisbagage. Hoeveel je terugkrijgt, hangt af van het pakket dat je kiest: Basis, Plus of Top.

Bereken je premieMeer informatie

Doorlopende annuleringsverzekering

Het hele jaar verzekerd voor annulering met de extra dekking Annulering. Deze dekking sluit je af bij onze doorlopende reisverzekering. Zo ben je meteen voor alle zomer- en wintersportvakanties verzekerd en heb je recht op maximaal € 1.500,- vergoeding per persoon als de reis niet doorgaat.

Meer informatie

Vergoeding reisverzekering

Voor veel zaken ben je standaard al goed verzekerd bij OHRA. Maar als je wilt, dan kun je nog meer verzekeren. Bij ons stel je zelf gemakkelijk je verzekering samen. Zo betaal je alleen voor wat je nodig hebt. Meer weten over de vergoedingen?

Meer informatie

Onze klanten beoordelen onze reisverzekering met een 8,1!

Op basis van 12.348 beoordelingen. Zo weet je dat je goed zit en kun je relaxed op vakantie.

Dekking doorlopende reisverzekering

Tijdens je reis ben je voor veel zaken standaard al goed verzekerd met je OHRA verzekering. Maar wat is er nu wel of niet verzekerd? Hier wat voorbeelden.

Wel verzekerd

  • Reisbagage: bepaal zelf de hoogte van je dekking
  • Hulpverlening voor jezelf bij verlies van bijvoorbeeld je paspoort
  • Schade die je veroorzaakt aan je vakantieverblijf

Niet verzekerd

  • Schade die je opzettelijk hebt veroorzaakt
  • Schade door extreme sporten, zoals kitesurfen en bergbeklimmen
  • Schade die je oploopt tijdens een zakelijke reis
Bekijk polisvoorwaarden

Wintersport

Extra dekking voor kosten die je maakt als je op wintersportvakantie een ongeluk krijgt. Eventuele schade aan je skispullen vergoeden wij, maar ook de dagen dat je geen gebruik kunt maken van je dure skipas. Een kleine troost als je onverhoopt niet meer kunt skiën.

Meer informatie

Hulpverlening auto en motor

Met deze extra dekking kun je tijdens je vakantie rekenen op onze hulp als je een ongeluk hebt, of met pech langs de weg staat. We zorgen dat je auto of motor gerepareerd wordt. Als dat niet binnen 2 dagen mogelijk is, regelen wij vervangend vervoer.

Meer informatie

Geld

Op reis met een goed gevulde portemonnee? Vergeet niet de extra dekking Geld! Hiermee ben je verzekerd tegen verlies of diefstal van geld in binnen- en buitenland, tot maximaal € 750,- per reis, voor alle verzekerden samen. Wel altijd even aangifte doen!

Meer informatie

Annulering

Moet je je vakantie plots annuleren of afbreken en kon je dit niet voorzien voordat je de reis boekte? Met deze extra dekking krijg je de reissom, of een deel hiervan terug. Bijvoorbeeld als je plotseling ontslag krijgt of als een naast familielid onverwacht overlijdt.

Meer informatie

Geneeskundige kosten

Met deze extra dekking vergoeden wij geneeskundige kosten die je zorgverzekering niet vergoedt. (i.v.m. eigen risico, of maximale vergoeding). Denk aan kosten voor ziekenhuisopname en de behandelingen die een arts voorschrijft. Beterschap!

Meer informatie

Ongevallen

Een ernstig ongeluk in het buitenland. Een drama! Met deze extra dekking krijg je een vaste vergoeding. Deze vergoeding vergoedt dus niet de daadwerkelijke kosten, maar het verzekerde bedrag of een deel hiervan. Een arts bepaalt het percentage.

Meer informatie

Veelgestelde vragen doorlopende reisverzekering

Nee, dat maakt niks uit. De duur van je langste vakantie bepaalt wel hoeveel je maandelijks betaalt. Een langere vakantie betekent dat er namelijk meer risico op schade is. Iemand die een jaar over de wereld reist, betaalt daarom meer dan iemand die 3 keer een weekje weg gaat. Dat is wel zo eerlijk. Je kunt kiezen uit 45, 90, 180 of 365 aaneengesloten reisdagen. Hoe korter je vakantie, hoe lager je premie is.

Zeker, dat kan. Je kunt zelf het aantal dagen wijzigen in Mijn OHRA. Doe dit wel voordat je op reis gaat, want tijdens je vakantie kun je de verzekering niet uitbreiden.

Bij een doorlopende reisverzekering kun je de extra dekking Annulering afsluiten. Deze dekking is net als bij de reisverzekering doorlopend. De standaard dekking is maximaal € 1.500,- per persoon per vakantie. Is je vakantie duurder? Dan kun je het resterende bedrag verzekeren door een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Zorg er wel voor dat de extra dekking binnen 14 dagen nadat je de reis hebt geboekt, wordt afgesloten.

Bij het afsluiten van een verzekering voor je reis heb je de keuze tussen een dekking in Europa en een wereldwijde dekking. Met de werelddekking ben je overal in de wereld verzekerd. Binnen de Europadekking vallen de Europese landen en de landen rondom de Middellandse zee, de Canarische Eilanden, Cyprus, Madeira, de Azoren en Malta. Let op als je naar Kazachstan of Rusland reist. Binnen deze landen geldt de Europadekking voor het westelijk deel tot aan de Oeralrivier. Wil je meer weten? Bekijk dan de landkaart en de bijbehorende landenlijst. Hier zie je direct onder welke dekking jouw vakantieland valt.

Tijdens je reis kun je gemakkelijk mobiel je schade melden in Mijn OHRA. Je kunt inloggen via de website of via de OHRA App. Jouw schademelding wordt binnen 2 werkdagen door ons in behandeling genomen. Daarna kun je heel handig de status van je melding volgen in Mijn OHRA.

Als je direct hulp nodig hebt, bel dan de OHRA Hulpdienst. Zij staan dag en nacht voor je klaar. Via de OHRA App kun je ze met 1 druk op de knop bereiken. Je kunt ook gewoon het telefoonnummer in je telefoon opslaan: +31 (0)26 400 23 10. Bel in geval van nood altijd eerst de OHRA Hulpdienst, zodat je geen onnodige kosten maakt.

Het is heel vervelend als je vakantie niet door kan gaan. Met de extra dekking Annulering krijg je de kosten, of een deel daarvan, terug. In veel situaties heb je recht op een vergoeding. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

- Je wordt plotseling ernstig ziek. Of je reisgenoot wordt ziek en je wilt niet alleen gaan.
- Je gaat scheiden en je ziet een vakantie niet zitten.
- Je vliegtuig heeft meer dan 8 uur vertraging.
- Je bent zwanger en je mag een noodzakelijke inenting niet krijgen.

De vergoeding is maximaal € 1500,- per persoon. Is je reis duurder? Dan kun je je voor het bedrag boven de € 1500,- verzekeren voor die reis. Sluit hiervoor een kortlopende annuleringsverzekering af.

Staat je vraag er niet bij?
Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder.

Stel hier je vraag

Handige vakantietips