Veelgestelde vragen over onze reisverzekering

Heb je een vraag? Misschien staat hij al tussen onze veelgestelde vragen:

 • Wanneer ontvang ik het polisblad en de polisvoorwaarden?

  Je krijgt van ons een e-mail zodra je polis klaarstaat in Mijn OHRA. Dit is meestal binnen 1 werkdag na je aanvraag. Dat geldt ook voor de polisvoorwaarden.

 • In welke landen ben ik verzekerd?

  Je kiest zelf of je alleen in Europa of overal ter wereld verzekerd wilt zijn.

 • Kan ik de verzekerde bedragen van de bagagedekking verhogen?

  Ja, dat kan. Je kunt de hoogte van je bagagedekking op ieder moment zelf aanpassen via Mijn OHRA.

 • Moet ik geneeskundige kosten meeverzekeren?

  Een botsing met de auto, een lelijke val op de piste of een acute blindedarmontsteking. Als je tijdens je vakantie een arts in het buitenland moet bezoeken, worden deze kosten niet altijd volledig vergoed door je (aanvullende) zorgverzekering. Veel zorgverzekeraars vergoeden alleen het bedrag van de kosten die in Nederland gelden. Kosten in het buitenland kunnen hoger zijn dan in Nederland. Het verschil moet je zelf betalen.

  Met de extra dekking Geneeskundige kosten bij je reisverzekering worden deze kosten wél vergoed. Een bijkomend voordeel is dat ook de kosten die onder het eigen risico van je zorgverzekering vallen, volledig door de extra dekking Geneeskundige kosten worden vergoed.

 • Welke sporten zijn verzekerd op reis en welke niet?

  Op vakantie zijn sporten als surfen en duiken standaard verzekerd. Als je ook verzekerd wilt zijn tijdens wintersport, kies je voor de extra dekking Wintersport. 

  Niet verzekerd zijn gevaarlijke sporten zoals; parachutespringen, parasailing, deltavliegen, hanggliding, ultralightvliegen, bungeejumping, rafting en canyoning. Een uitgebreid overzicht van gevaarlijke sporten staat in onze polisvoorwaarden (pdf).

 • Is mijn huisdier verzekerd met een OHRA Reisverzekering?

  Nee, met onze reisverzekering verzeker je alleen personen. Je kunt wel je hond of kat verzekeren voor medische hulp in het buitenland. Daarvoor hebben we onze huisdierenverzekering met extra reisdekking. Je huisdier is dan verzekerd in Europa voor medisch noodzakelijke behandelingen tot € 1.000,-. Je kunt de reisdekking afsluiten bij een maximale reisduur van 60 dagen.

 • Als ik op zakenreis ga, valt dit dan ook onder de OHRA Reisverzekering?

  Nee, als je voor je werk op reis gaat, dan ben je hiervoor met onze reisverzekering niet verzekerd. Het financiële belang is bij een zakenreis veel groter dan bij een persoonlijke vakantie. Denk bijvoorbeeld aan de financiële gevolgen voor het bedrijf bij het niet doorgaan van een zakenreis of belangrijke werkzaamheden die niet kunnen doorgaan, omdat je uit de running bent.

  Heb je plannen om op zakenreis te gaan? Laat je dan goed informeren over de risico’s en de mogelijkheid voor een zakenreisverzekering.