Op weg zonder stress

Lekker met de auto op vakantie deze zomer? Dan wil je geen stress op de Route du Soleil of de Deutsche Autobahn. Met onze autochecklist bieden wij je graag overzicht zodat je de belangrijkste zaken niet vergeet. Zo ga jij zonder stress onderweg.

Ff checken


Check de verkeersregels

Vaak zijn die net even anders dan je gewend bent. Is een gevarendriehoek voldoende in Nederland? In het buitenland is vaak ook een verbanddoos, veiligheidshesje, alcoholtest of brandblusser verplicht. En wist je dat je in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen niet mag toeteren? Bekijk de belangrijke verkeersregels. Enne, natuurlijk check je de verkeersregels van je land van bestemming. Maar vergeet ook de regels van de landen die je tijdens je reis doorkruist niet!

Check je snelwegvignet of milieusticker

In Oostenrijk en Zwitserland is een Autobahnvignet verplicht voor de snelweg. En in veel buitenlandse steden moet je een milieusticker hebben. Heb je deze nog niet of zijn ze verlopen? Je koopt ze bij de snelweg-grensovergangen. Maar nog makkelijker: bestel ze vooraf in Nederland. Bijvoorbeeld in een ANWB winkel of online. Scheelt ook nog eens een wachtrij onderweg.

Check of je auto die vele kilometers aankan

Handig om je auto voor vertrek te laten checken. Zeker als je laatste APK-keuring alweer even geleden is. Een auto vol met vakantiespullen over de berpas is toch nét wat anders dan met je laptoptas over de A2 richting je werk…

Check of je voldoende verzekerd bent

Waarschijnlijk weet je niet zo 1-2-3 of je verzekerd bent bij pech onderweg. Of je recht hebt op vervangend vervoer? Je kan hiervoor verzekerd zijn via je OHRA Autoverzekering met pechhulp. Maar je kunt dit vaak ook via je OHRA Reisverzekering afdekken. Als je niet verzekerd bent bij OHRA, check het dan even bij je verzekeraar.

Zit alles in je koffer? Niet vergeten om mee te nemen:

  • Geldig rijbewijs
  • Groene kaart (internationaal verzekeringsbewijs of IVB)
  • Reservesleutel van je auto (bewaar ze apart)
  • Extra fles olie en koelvloeistof
  • Veiligheidshesjes, gevarendriehoek en alcoholtest
  • Reserveband en autokrik
  • EHBO-doos
  • Reservelampen
  • Bewaar alle belangrijke telefoonnummers en rekeningnummers veilig

OHRA Hulpdienst als je zorg of hulp nodig hebt: +31 (0)26 400 48 68

Als je bij OHRA verzekerd bent kun je altijd de OHRA Hulpdienst bellen. Download voor vertrek de OHRA App, dan heb je gelijk alle nummers bij de hand!

Helaas kun je deze video niet bekijken...

Als je onze video’s wilt bekijken, hebben we je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies voor de onderdelen:

  • Delen en bekijken
Oké, wijzig mijn cookie instellingen