Vakantie. Zonder. Gedoe.

 • Binnen 3 minuten verzekerd
 • Direct schade melden via OHRA App
 • OHRA Hulpdienst: altijd bereikbaar

Reisverzekering

Op vakantie kan er altijd wat gebeuren. Je bagage wordt gestolen of je belandt plotseling in het ziekenhuis. Met de reisverzekering van OHRA kun je dag en nacht rekenen op hulp. Daarnaast stel je zelf eenvoudig je verzekering samen. Kies voor een doorlopende- of een kortlopende reisverzekering met of zonder annuleringsverzekering.

Reisverzekering afsluiten?

Je kunt kiezen tussen een doorlopende- of een tijdelijke verzekering voor je vakantie. En moet je plotseling eerder terug naar huis. Denk dan aan een annuleringsverzekering. Weet je het niet? Doe dan de keuzewijzer.

Doorlopende reisverzekering

Het hele jaar door verzekerd

 • Al voordeliger bij 28 dagen vakantie
 • Betaal alleen voor wat je nodig hebt
 • 1 nachtje weg ook meeverzekerd
Bereken je premieMeer informatie

Kortlopende reisverzekering

Goed voor verzekerd voor 1 vakantie

 • Last minute af te sluiten
 • OHRA Hulpdienst: altijd bereikbaar
 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd
Bereken je premieMeer informatie

Annuleringsverzekering

Mocht je onverwacht moeten annuleren

 • Totale reissom vergoed bij annulering
 • Kort of doorlopend af te sluiten
 • Ook los af te sluiten
Bereken je premieMeer informatie

Onze klanten beoordelen onze reisverzekering met een 8,1!

Op basis van 12.348 beoordelingen. Zo weet je dat je goed zit en kun je relaxed op vakantie.

Wat dekt een reisverzekering

Tijdens je reis ben je voor veel zaken standaard al goed verzekerd met je OHRA verzekering. Maar wat is er nu wel of niet verzekerd? Hier wat voorbeelden.

Wel verzekerd

 • Reisbagage: bepaal zelf de hoogte van je dekking
 • Hulpverlening voor jezelf bij verlies van bijvoorbeeld je paspoort
 • Schade die je veroorzaakt aan je vakantieverblijf

Niet verzekerd

 • Schade die je opzettelijk hebt veroorzaakt
 • Schade door extreme sporten, zoals kitesurfen en bergbeklimmen
 • Schade die je oploopt tijdens een zakelijke reis
Bekijk polisvoorwaarden

Aanvullende dekkingen voor meer zekerheid

Reisverzekering vergelijken

Ga je voor je vakantie voor een doorlopende- of een tijdelijke reisverzekering? Misschien weet je helemaal niet voor welke verzekering je moet kiezen. Doe dan de keuzewijzer.
Vergelijk de verzekeringen en bekijk welke bij jou past.

Meer informatie

Reis- en annuleringsverzekering

Het kan zijn dat je onverwachts moet annuleren. Je reisgenoot wordt plotseling ernstig ziek en je wil niet alleen op reis. Er zijn situaties waarin je je vakantie moet afbreken. Met onze annuleringsverzekering krijg je dan een vergoeding.

Meer informatie

Wintersportverzekering

Ga je dit voorjaar lekker skiën? Vergeet dan niet te checken of je goed verzekerd bent. Stel je verzekering zelf samen. Kies voor de wintersportdekking aangevuld met de dekking geneeskundige kosten. Zo zijn je wintersportuitrusting en jijzelf goed verzekerd.

Meer informatie

Onze hulpdienst is er altijd voor je

De OHRA Hulpdienst staat altijd voor je klaar en is dag en nacht bereikbaar. Bekijk het in 1 minuut.

Onze hulpdienst:

 • Is met 1 druk op de knop via de OHRA App te bereiken
 • Heeft kennis van het vakantieland en de regels
 • Zorgt ervoor dat je geen onnodige kosten maakt

Veelgestelde vragen

Met een reisverzekering bescherm je je tegen financiële tegenslagen of verliezen die kunnen optreden tijdens je vakantie. Deze verliezen of tegenslagen kunnen klein zijn, bijvoorbeeld een koffer die te laat aankomt, maar ook aanzienlijk, zoals een medische noodgeval. Het is naast een de basisdekking voor bagage ook mogelijk om andere risico’s te verzekeren, bijvoorbeeld hoge medische kosten als het gevolg van een ziekenhuisopname in het buitenland.

De kosten voor een reisverzekering hangen af van wat je tijdens je vakantie verzekeren wil en hoe groot je reisgezelschap is. Het maakt voor de premie uit of je met je gezin reist of alleen gaat. Ook welke risico’s je wil verzekeren telt mee: gaat het alleen om je bagage of wil je ook andere riscio’s verzekeren? Denk hierbij aan medische kosten of annuleringskosten. Verder is het nog van belang of je alleen je reizen in Europa verzekert of dat je ook buiten Europa je vakantie verzekerd wil hebben. Ook telt hoe lang je aaneengesloten op vakantie wil gaan. Doordat je bij OHRA zelf kiest wat je wil verzekeren betaal je nooit teveel. Wil je weten wat een reisverzekering voor jou kost? Bereken dan je premie.

Nee, een reisverzekering is niet verplicht. Maar het is wel verstandig om er een af te sluiten als je op vakantie of op reis gaat. Zeker als je naar het buitenland gaat. Het kan je veel geld en gedoe schelen als je in een vervelende situatie terecht komt. Wil je weten wat er vergoed wordt, lees dan meer over de vergoedingen van onze reisverzekeringen.

Eigenlijk is er bijna geen verschil in dekking. Bij beide verzekeringen kun je zelf kiezen voor een Europa- of werelddekking. Het verschil zit in de geldigheidsduur van de verzekering: met de doorlopende verzekering ben je het hele jaar door verzekerd. De kortlopende of tijdelijke verzekering sluit je af voor 1 reis. Kun je niet kiezen? Gebruik dan onze keuzewijzer.

Dit hangt helemaal af van de situatie. Als je vaker per jaar op vakantie gaat of graag een lange vakantie neemt, dan is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Weten wat het beste bij jou past? Vul dan onze keuzewijzer in.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder.

Stel hier je vraag

Handige vakantietips