Dubbel verzekerd in het verkeer?

Heb je juridische problemen in het verkeer? Bijvoorbeeld als je een ongeluk hebt gehad? Zowel met de dekking Verkeer van onze rechtsbijstandverzekering als met de dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig van de autoverzekering krijg je hulp. Maar je hebt er maar 1 nodig. Voorkom dat je dubbel verzekerd bent. 

Dubbel verzekerd: 2 keer premie, 1 keer hulp

Als je dubbel verzekerd bent, betaal je 2 keer premie. Terwijl je maar 1 keer hulp krijgt. Daarom kun je het beste 1 van de 2 dekkingen opzeggen. Maar welke? Om hier antwoord op te kunnen geven, gaan we na wat de verschillen zijn.

Autoverzekering: alleen voor je eigen auto

Heb je Rechtsbijstand Motorrijtuig verzekerd bij je autoverzekering? Dan krijg je alleen juridische hulp als het conflict te maken heeft met de auto waarvoor je de dekking hebt afgesloten. Dus niet als je als voetganger, fietser of motorrijder en dergelijke een conflict hebt.

Rechtsbijstandverzekering voor iedereen in het verkeer

Heb je dekking Verkeer afgesloten bij de rechtsbijstandverzekering? Dan ben je ook verzekerd als je motor, brommer of scooter rijdt. Als je fietst. Of als je loopt. Ofwel: deze dekking geldt voor iedereen in het verkeer.

Welke dekking zeg je op?

Met de dekking Verkeer van onze rechtsbijstandverzekering ben je dus ruimer verzekerd dan met de extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig van de autoverzekering. Voor deze laatste dekking betaal je echter minder premie per maand. Welke je het beste kunt opzeggen, is aan jou. Maar welke verzekering je ook aanpast, je regelt het eenvoudig en snel via Mijn OHRA.