OHRA Persoonlijke Portefeuille Polis

Let op: je kunt de OHRA Persoonlijke Portefeuille Polis niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is bedoeld voor als je deze levensverzekering al hebt afgesloten.

Over de OHRA Persoonlijke Portefeuille Polis

De persoonlijke portefeuille polis is een beleggingsverzekering. Met deze polis spaar je een kapitaal bijeen dat je uitgekeerd krijgt op de einddatum van de verzekering. Er zijn 2 varianten: 

  • lijfrenteverzekering
  • spaarverzekering.

Heb je gekozen voor de lijfrenteverzekering? Het kapitaal dat je opbouwt, kun je op de einddatum alleen gebruiken om een lijfrenteuitkering te kopen. Hoeveel dit kapitaal is, is afhankelijk van de resultaten van de beleggingsfondsen.
Ook bij de spaarverzekering is het kapitaal dat je op de einddatum uitgekeerd krijgt afhankelijk van wat de beleggingsfondsen opleveren. Bij deze variant mag je echter op de einddatum zelf weten wat je met het opgebouwde kapitaal gaat doen. 

Lees meer over beleggingsverzekeringen

Wat moet je weten

Overlijdt een van de verzekerden? Als dit gebeurt voor de einddatum, ontvangt de partner in ieder geval de totale inleg, maar soms ook meer of een vast verzekerd kapitaal. Welk bedrag dat is, hangt af van de polisvoorwaarden.
Heb je gekozen voor de lijfrenteverzekering-variant? Als jij overlijdt, mogen je nabestaanden het kapitaal niet in 1 keer ontvangen. Van de uitkering moeten ze een nabestaandenlijfrente kopen.

Komt je Persoonlijke Portefeuille Polis vrij?

Heb je een lijfrente? Wat je met je lijfrentegeld kunt doen, lees je op onze lijfrentepagina. Hier staat wat je kunt doen: van uitkeren tot verder sparen. Bij een spaarverzekering keren wij het vrijgekomen kapitaal aan je uit. Heb je een keuze gemaakt en wil je jouw besteding doorgeven aan OHRA? Gebruik dan het digitale formulier uitkeren.

Wil je iets wijzigen?

Heb je deze polis bij OHRA en wil je iets wijzigen? Dat kan eenvoudig via het digitale formulier. Kijk onderaan deze pagina welke mogelijkheden er zijn.

Ga je verhuizen? Ga naar Mijn OHRA en geef je nieuwe adres door. Heb je nog geen toegang tot Mijn OHRA, meld je dan aan voor deze persoonlijke online omgeving.

Wil je een overlijden melden?

Is een van de verzekerden overleden? Allereerst gecondoleerd met het verlies. Als er een dierbare overlijdt, moet je veel regelen. We helpen je graag hierbij. Het overlijden kun je snel en eenvoudig doorgeven via het digitale formulier overlijden.

Wil je een fondsswitch of wijziging fondsverdeelsleutel aanvragen?

Dit kan alleen telefonisch, via telefoonnummer 026 400 40 40 (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur).

Switches die je op werkdagen voor 16.00 uur telefonisch doorgeeft, zullen twee beursdagen later verwerkt worden of op een latere door jou gewenste datum.

Meer informatie over het aanvragen van een fondsswitch of wijziging fondsverdeelsleutel.

Documenten van de Persoonlijke Portefeuille Polis