Beleggen en/of sparen voor uw pensioenaanvulling

Op de OHRA Pensioenrekening kunt u beleggen en/of sparen tegen de variabele rente, of met een hogere vaste rente. Elke combinatie van sparen en beleggen is mogelijk binnen één rekening.

Beleggen

Met de OHRA Pensioenrekening kunt u beleggen. U kunt daarbij kiezen uit een aantal beleggingsfondsen. Kijk voor meer informatie op de pagina Beleggen.

Variabele rente

Naast beleggen, kunt u ook sparen op de OHRA Pensioenrekening. Als u kiest voor een variabele rentevergoeding dan betekent dit dat de rente op elk moment kan veranderen, omhoog maar ook omlaag. Eén keer per jaar maken wij de opgebouwde rente (over het voorgaande jaar) over naar uw OHRA Pensioenrekening. Bekijk de actuele rentetarieven van de OHRA Pensioenrekening.

Vaste rente (deposito)

Wilt u profiteren van een vaste rente en de zekerheid van een gegarandeerd rendement? Kies dan voor een deposito. Met een deposito zet u (een deel van) uw geld voor een bepaalde periode tegen een afgesproken rente vast. U profiteert dan van een gegarandeerde rente voor de door u gekozen periode.

Kenmerken Deposito

  • Looptijd vanaf 1 jaar tot maximaal 50 jaar
  • U kunt vanaf € 1.000,- uw geld al vastzetten
  • U kunt meerdere deposito’s openen met verschillende looptijden
  • U ontvangt ook rente over de rente op het deposito
  • U heeft twee maanden rentegarantie op deposito’s

Openen deposito

Zodra uw OHRA Pensioenrekening is geopend, kunt u zelf online een deposito openen via OHRA Bank Online of met de OHRA Bank App.

Rentegarantie deposito

Opent u binnen twee maanden, gerekend vanaf de dag dat de bank u het openingsformulier voor de OHRA Pensioenrekening heeft toegestuurd, een deposito? En is de rente op het moment dat de bank u het openingsformulier toestuurde hoger dan de rente op het moment dat u het deposito opent? Dan ontvangt u automatisch die hogere rente. U hoeft hiervoor niets te doen. Is de rente op het moment dat de bank u het openingsformulier toestuurde lager dan de rente die geldt op het moment dat u het deposito heeft geopend? Of opent u een deposito na de rentegarantie? Dan krijgt u de rente die geldt op het moment dat u het deposito opent.