OHRA Overlijdensrisicoverzekering

Sinds 1 april 2017 kun je geen overlijdensrisicoverzekering meer aanvragen bij OHRA. 

Voorkom dat je gezin geldzorgen krijgt

Als je bij OHRA een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten, voorkom je dat je gezin in geldzorgen komt als je overlijdt. En dat voor een klein bedrag per maand. 

Wat moet je weten over de OHRA Overlijdensrisicoverzekering?

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de OHRA Overlijdensrisicoverzekering:
  • De uitkering die je ontvangt, hangt af van de variant die je hebt gekozen: gelijkblijvende, annuitair dalende of lineaire dalende overlijdensrisicoverzekering
  • Als een verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt, keren we een bedrag uit dat we met jou zijn overeengekomen bij het afsluiten van deze verzekering. 
  • Als je tijdens de looptijd niets aan de verzekering aanpast, dan blijven de premie en de voorwaarden tijdens de hele looptijd van de verzekering gelijk. 
  • De hoogte van de premie hebben we bepaald op basis van het bedrag dat je wilt verzekeren, je leeftijd, je gezondheid, de looptijd van de verzekering en of je rookt of niet. 
  • Je kunt de verzekering op elk moment opzeggen. De verzekering vervalt dan wel zonder dat je gezin een uitkering ontvangt. 
  • Als je je aan bepaalde regels houdt, kun je het verzekerde kapitaal ieder jaar verhogen zonder dat je opnieuw een gezondheidsverklaring hoeft in te vullen. Neem voor meer informatie contact op met de klantenservice. 

Wil je iets wijzigen?

Heb je deze polis bij OHRA en wil je iets wijzigen? Dat kan eenvoudig via het digitale formulier. Kijk onderaan deze pagina welke mogelijkheden er zijn.

Ga je verhuizen? Ga naar Mijn OHRA en geef je nieuwe adres door. Heb je nog geen toegang tot Mijn OHRA, meld je dan aan voor deze persoonlijke online omgeving.

Wil je een overlijden melden?

Is een van de verzekerden overleden? Allereerst gecondoleerd met het verlies. Als er een dierbare overlijdt, moet je veel regelen. We helpen je graag hierbij. Het overlijden kun je snel en eenvoudig doorgeven via het digitale formulier overlijden.

Regels en eisen

  • De waarde van uw overlijdensrisicoverzekering valt onder de bepalingen van het 'inkomen uit sparen en beleggen', ook wel Box 3 genoemd. Lees meer over de consequenties op de website van de Belastingdienst
  • Als je gezin een uitkering ontvangt na jouw overlijden, moeten ze hierover erfbelasting betalen. Hoeveel erfbelasting is onder andere afhankelijk van de hoogte van de uitkering. Meer informatie over erfbelasting vind je bij de Belastingdienst.

Folders en brochures OHRA Overlijdensrisicoverzekering