Veelgestelde vragen over onze execution only-dienstverlening

Waarom worden er distributiekosten in rekening gebracht?

Vanaf 1 januari 2013 is het wettelijk verplicht dat men bij execution only-dienstverlening distributiekosten in rekening brengt voor bepaalde producten. Distributiekosten zijn kosten die wij, als directe aanbieder, maken voor de verkoop van financiële producten. Deze kosten hebben betrekking op de eerste fase van het klantcontact tot het sluiten van een overeenkomst en kunnen niet als productkosten gekwalificeerd worden.

Waar bestaan de distributiekosten uit?

Distributiekosten zijn kosten die wij, als directe aanbieder, maken voor de verkoop van financiële producten. Deze kosten hebben betrekking op de eerste fase van het klantcontact tot het sluiten van een overeenkomst en kunnen niet als productkosten gekwalificeerd worden.

Wanneer worden de distributiekosten in rekening gebracht?

Rond de 28e van de maand worden de distributiekosten geïncasseerd.

Waarom moet ik eerst een kennis- en ervaringstoets doen voordat ik een offerte kan krijgen?

Vanaf 1 januari 2013 zijn wij wettelijk verplicht je een aantal vragen te stellen over je kennis over en ervaring met het product waarin je geïnteresseerd bent en over onze execution only-dienstverlening. Je antwoorden gebruiken wij om vast te stellen of dit product en onze dienstverlening bij je passen.

Krijg ik een diploma als ik geslaagd ben voor de kennis- en ervaringstoets?

Nee, je ontvangt geen diploma. Je weet na de toets wel of het product en onze dienstverlening bij je passen of niet.

Waarom geeft OHRA geen advies?

Consumenten doen direct zaken met OHRA. Zij krijgen uitgebreide informatie van ons over onze producten. Op basis van deze informatie beoordeelt de consument zelfstandig of ons product bij hem past en aansluit bij zijn financiële situatie. De consument is zelf verantwoordelijk voor het maken van de keuze voor een product. Wij geven de consument geen persoonlijk advies hierover. Dit heet execution only-dienstverlening.

Ik wil toch graag advies hebben

Je doet bij OHRA direct zaken op basis van execution only-dienstverlening. Dit betekent dat je geen persoonlijk advies krijgt. Je krijgt wel uitgebreide informatie over onze producten. Je bent zelf verantwoordelijk voor het maken van de keuze voor een product. Als je toch advies wilt hebben, dan verwijzen we je door naar een onafhankelijke financiële adviseur.