OHRA maakt zorgpremie 2016 bekend

De OHRA Zorgverzekering heeft een maandpremie van € 105,371 (2015: € 100,74). Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van vorig jaar. De premiestijging komt onder andere door een stijging van de zorgkosten. Om de zorgpremie ondanks de hogere kosten betaalbaar te houden, zet OHRA2 eigen reserves in. Klanten van OHRA kunnen ook in 2016 zelf blijven bepalen naar welke zorgverlener zij gaan.

Vrije zorgkeuze

Maurice Koopman, directeur OHRA: ‘Zorg is persoonlijk en wij vinden het daarom belangrijk dat onze klanten zelf kunnen kiezen waar en door wie ze behandeld worden. En dat tegen een betaalbare premie.’ 

De premies voor de meeste aanvullende verzekeringen in 2016 blijven gelijk of dalen. De premies voor de aanvullende verzekeringen die stijgen, stijgen met maximaal 5%. 

Stijging zorgkosten

De stijging van de zorgkosten in 2016 heeft een aantal oorzaken. Ten eerste stijgen de zorgkosten door onder andere de toevoeging van nieuwe behandelingen en medicijnen aan het basispakket. De overheveling van wijkverpleging van de AWBZ naar de basisverzekering zorgt ook voor een premiestijging. Ook draagt het feit dat Nederlanders steeds ouder worden en dus langer zorg nodig hebben, bij aan de hogere kosten. 

Om er voor te zorgen dat de premie ondanks de hogere zorgkosten in 2016 niet te veel stijgt, zet OHRA een deel van haar reserves in. Hierdoor blijft de premiestijging ruim onder de door het ministerie voorgerekende stijging van de zorgpremie met 7,7%.

Zorg regelen met je mobiel

Met de OHRA App kunnen klanten direct nagaan of een behandeling wordt vergoed. Ook kan een zorgverlener in de buurt worden gevonden waarna je smartphone je naar de zorgverlener navigeert. Maurice Koopman: ‘Deze nieuwe functionaliteiten zijn bedoeld om het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ze zijn een logische aanvulling op het eenvoudig declareren van zorgkosten via de App wat al door veel van onze klanten wordt gebruikt.’ 

Voor meer informatie over dit persbericht:

Janneke Dijkstra
06-27072760
jannekedijkstr@gmail.com

1 De genoemde premie is exclusief eventuele kortingen en geldt voor het laagste verplichte eigen risico van €385.  
2 OHRA Zorgverzekeringen N.V. en OHRA Ziektekostenverzekeringen N.V.  zijn beide  onderdeel van CZ Groep.