Informatie over het zikavirus

Het zikavirus houdt ons allen bezig in het nieuws. Het is een relatief onschuldig virus dat wordt verspreid door de zogenaamde Aedes-muggen. Het ziektebeeld is meestal mild en er is geen behandeling mogelijk. Helaas zijn er aanwijzingen dat het virus schadelijk kan zijn voor zwangere vrouwen en hun ongeboren baby.

Bent u zwanger en heeft u een reis geboekt naar Midden- of Zuid-Amerika? Wij vertellen u wat u het beste kan doen.

Reis omboeken

Denkt u erover om uw reis om te boeken vanwege uw zwangerschap? Vraag dan eerst bij uw reisorganisatie of zij de reis voor u kunnen omboeken naar een andere bestemming. Heeft u op tijd een OHRA Annuleringsverzekering afgesloten én kan de reisorganisatie niets voor u doen, dan kunt u uw OHRA Annuleringsverzekering raadplegen. Wij kijken dan wat wij voor u kunnen betekenen.

Voorwaarden

Als u gebruik wil maken van uw OHRA Annuleringsverzekering moet u wel voldoen aan de volgende voorwaarden: 
  • de reisbestemming is één van de landen waar het zikavirus voorkomt;  
  • als u zwanger was op het moment dat u uw reis boekte, mocht op dat moment nog niet bekend zijn dat het zikavirus er heerste. 
Vanwege de schadelijke risico's voor zwangere vrouwen hebben wij besloten dat wij de gemaakte annuleringskosten voor deze groep klanten vergoeden. Herkent u zich in bovenstaande beschrijving? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het zikavirus kunt u terecht op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.