Een motor huren direct van de eigenaar

De laatste jaren zijn er steeds meer succesvolle deelplatformen: Airbnb, Snappcar, Barqo, Camptoo en Peerby. En nu is er ook een website waar motoren gedeeld kunnen worden, namelijk: MotoShare. Wij zijn een samenwerking aangegaan en daar vertellen we je graag meer over.

Laat je motor niet verstoffen

In Nederland zijn er 1,3 miljoen motorrijders, waarvan 55% geen eigen motor meer heeft. Motor eigenaren rijden daarentegen gemiddeld maar 3.000 km per jaar. Het gevolg is dat ontelbare motoren de meeste dagen van het jaar staan te stoffen in de garage. En dat terwijl meer dan de helft van de mensen met rijbewijs zelf geen motor heeft. Dat kan slimmer.

Online deelplatform: MotoShare

MotoShare is een online platform waar motorrijders onderling motoren kunnen delen binnen een hechte community. Motorrijders kunnen een grote variatie aan motoren huren, direct bij particuliere eigenaren. Voor eigenaren is alles goed geregeld. Iedereen die huurt via MotoShare wordt door ons op schade en fraudeverleden gecheckt. En de motor is allrisk verzekerd via de MotoShare Masterpolis. Ook beoordelen huurders en verhuurders elkaar. En uiteindelijk bepaalt de eigenaar van de motor aan wie zijn of haar motor wordt verhuurd.

Grote ambities

Afgelopen jaar heeft MotoShare het concept getest. Binnen een paar maanden zijn er meer dan 200 motoren geregistreerd en bestaat de community uit 1.000 huurders. Het team achter MotoShare heeft de ambitie om het grootste motor deelplatform van Europa te worden, maar eerst is het tijd om alle motorrijders in Nederland bereiken. Om dat te kunnen realiseren zijn zij nu aan het crowdfunden.

Mede-eigenaren gezocht

Als partner investeert OHRA in MotoShare. Spring jij ook aan boord? Iedereen die meedoet, geeft een converteerbare lening. Deze lening kan later worden omgezet naar aandelen in MotoShare. Meedoen kan via de website van Symbid.