OHRA maakt zorgpremie 2018 bekend

De maandpremie voor de OHRA Zorgverzekering is in 2018 € 107,95. Deze prijs is inclusief 8% online korting. Hiermee stijgt de premie van de basisverzekering ten opzichte van 2017 maandelijks met € 3,40 (3,25%). Om de zorgpremie ondanks die hogere kosten betaalbaar te houden, zet OHRA eigen reserves in.

Als een van de weinige zorgverzekeraars biedt OHRA haar klanten ook in 2018 weer volledige vrije zorgkeuze.

Inzet reserves

Net als voorgaande jaren ligt de premie in 2018 onder de kostprijs van de basisverzekering. Dat is mogelijk omdat OHRA eigen reserves inzet. De stijging van de zorgpremie komt onder meer door de toenemende vraag naar zorg en door reguliere loon- en prijsstijgingen.

Vrije zorgkeuze

OHRA zet haar klanten aan het roer. Zij regelen al hun verzekeringszaken direct, eenvoudig en snel met de OHRA App of via de website www.ohra.nl. Naast de vrije keuze voor een zorgverlener, bepalen zij zelf of ze hun eigen risico verhogen en wanneer zij de premie laten afschrijven. En met de OHRA App helpt OHRA haar klanten bij het vinden van een passende zorgverlener. Maurice Koopman, directeur OHRA: ‘In tegenstelling tot veel andere verzekeraars bieden wij een zuivere restitutiepolis, zodat onze klanten altijd zelf kunnen kiezen door welke zorgverlener ze zich laten behandelen.’