Zonnepanelen verzekeren

Brand, bliksem, storm en hagelstenen... Zonnepanelen krijgen nogal wat te verduren en kunnen flink beschadigen. Bij OHRA zijn je zonnepanelen standaard meeverzekerd bij je opstalverzekering. En we vragen hier geen extra premie voor.

Zonnepanelen en opstalverzekering

Onze opstalverzekering vergoedt 5 oorzaken van schade aan je zonnepanelen. En we vergoeden niet alleen de schade aan je zonnepanelen, maar ook het productieverlies dat je lijdt bij schade aan je panelen. 

  • hagel
  • brand
  • diefstal
  • blikseminslag
  • stormschade*

* Raken je zonnepanelen door storm beschadigd, dan geldt standaard een eigen risico van € 225,-, ook als je hebt gekozen voor € 0,- eigen risico. Heb je gekozen voor € 250,- of € 500,- eigen risico? Dan betaal je het gekozen bedrag als eigen risico. 

Maak je gebruik van onze Direct Schade Herstel service, dan betaal je slechts de helft van het eigen risico. Dat is fijn om te weten!

Welke schade aan zonnepanelen is niet verzekerd?

Wat we niet vergoeden is:

  • schade die ontstaat door verkeerde installatie van de zonnepanelen
  • kosten van storingen aan je zonnepanelen
  • kosten die je maakt omdat je tijdelijk andere stroom moet inschakelen na schade of diefstal van je zonnepanelen
Tip: deze kosten kun je vaak wel weer terugkrijgen via de garantie op je zonnepanelen.

Schade meld je eenvoudig online

Als je schade hebt aan je zonnepanelen kun je dat eenvoudig online melden via Mijn OHRA. Of via de OHRA App. Lees meer over schade melden bij je opstalverzekering.

Hoe voorkom je stormschade aan je zonnepanelen?

Zonnepanelen waaien niet zomaar van je dak, daar is meestal echte stormkracht voor nodig. Maar als een installateur de zonnepanelen niet goed bevestigt kan het ook misgaan bij een minder harde storm. Daar zit je niet op te wachten, want afgezien van de schade aan je panelen en je dak kan het zelfs leiden tot gevaarlijke situaties. Wil je problemen voorkomen, schakel dan een erkende installateur in, bijvoorbeeld een installateur met het Keurmerk Zonnekeur.

Brandschade aan je zonnepanelen voorkomen?

Met name slecht installatiewerk kan woningbrand veroorzaken en ervoor zorgen dat je panelen slechter presteren. Iets meer geld investeren in een goede installatie verdient zich meestal terug. Een goede installateur met verstand van elektriciteit weet waarop hij moet letten bij de connectoren, maar ook of er een aparte groep in je meterkast moet komen.

Huurwoning en zonnepanelen

Woon je in een huurwoning en laat je zonnepanelen installeren? Meestal regelt je verhuurder de opstalverzekering en kun je voor de zonnepanelen niet zelf een opstalverzekering sluiten. Maar verbeteringen die je zelf aanbrengt aan een huurwoning kun je wel verzekeren met de inboedelverzekering onder het onderdeel huurdersbelang. Kijk in de polisvoorwaarden van onze inboedelverzekering wat je onder huurdersbelang kunt verzekeren.