Stormschade? Dan is dit verzekerd

Stormschade valt onder de dekking van onze opstalverzekering. We noemen het storm zodra de windsnelheid 14 meter per seconde is, of meer. Dit komt neer op windkracht 7 of hoger. Bij storm ben je onder andere verzekerd voor:

  • schade aan schuttingen
  • waterschade en lekkage
  • schade aan je huis door omvallende bomen
  • stormschade aan zonnepanelen

Als je een woning huurt

Neem dan contact op met de verhuurder. Die kan schade aan het huis namelijk verhalen op zijn of haar eigen opstalverzekering. Verder zie je in de polisvoorwaarden wat er precies verzekerd is.

Wij kunnen helpen

Stormschade, het levert vaak een hoop gedoe op. Een vakman inschakelen om je schutting te repareren of een loodgieter als je waterschade hebt... Met onze service Direct Schade Herstel kunnen wij dat voor je doen. We werken samen met professionele reparateurs die de schade vlot en betrouwbaar herstellen.

Eigen risico bij stormschade

Eigen risico werkt bij stormschade iets anders dan normaal. Je hebt dan namelijk een standaard eigen risico van € 225,-, ook als je gekozen hebt voor € 0 eigen risico. Heb je een eigen risico gekozen van € 250,- of € 500,-? Dan betaal je dat bedrag als eigen risico. En als je gebruikmaakt van onze Direct Schade Herstel service, betaal je maar de helft van je eigen risico.

Bekijk wat je het best kunt doen als je stormschade hebt. En hier zie je tips om stormschade te voorkomen.