Dit is verzekerd met onze opstalverzekering

Brand, storm of wateroverlast? Een opstalverzekering dekt je woning voor de schade. Dat geldt ook voor je garage, schutting, zonnepanelen en tuin. Je hebt de keuze uit 2 dekkingen: Basis of All Risk.

Kies uit 2 dekkingen

1. Basisdekking: goed verzekerd
Met de basisdekking is je woning goed verzekerd voor de meest voorkomende schade. Een brandje in de keuken, er valt een boom op het dak of de schuur is ingestort. Allemaal geen probleem. Overigens kun je deze basisdekking eventueel uitbreiden met de extra dekking Glas.

2. All Risk dekking: voor extra zekerheid
Hiermee ben je voor hetzelfde verzekerd als bij de basisdekking – en bovendien ben je gedekt als je per ongeluk zelf schade veroorzaakt aan je huis. Of als een van de gezinsleden dat doet. Je laat bijvoorbeeld een zwaar beeld op je vloer vallen. Of je jongste heeft een meesterwerk op de muur gestift. Maar ook schade door andere plotselinge en onverwachte gebeurtenissen van buitenaf dekken we. En zelfs gebroken ruiten vergoeden we.

Wat Basis vergoedt en wat All Risk vergoedt

Zien wat er precies allemaal verzekerd is – en wat niet? Bekijk dan het dekkingsoverzicht [PDF].

Deze extra kosten nemen we vaak ook voor onze rekening

  • kosten om schade te voorkomen of te beperken
  • kosten om schade op te ruimen
  • hotelkosten als je huis onbewoonbaar is geworden
  • kosten om sloten te vervangen
  • herstelkosten van de tuin

Maar dit vergoeden we niet

We vergoeden veel, maar niet als de schade aan je woning ontstaat door:

  • constructie- of bouwfouten (maar wel de schade door brand en/of explosie door een constructie- of bouwfout) 
  • onvoldoende onderhoud
  • neerslag die je woning binnenkomt via openstaande ramen of deuren 
  • natuurgeweld, zoals een overstroming of aardbeving 

Wil je tot in detail weten wat wel en niet verzekerd is? Bekijk dan de polisvoorwaarden.

Meer eigen risico? Minder premie

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt bij schade. Je kiest zelf hoeveel dat is. En: ga je voor meer eigen risico, dan betaal je minder premie. Je hebt de keuze uit een eigen risico van € 0,- of € 250,- of € 500,-.

Daarbij is het goed om een bijzonderheid over storm in je achterhoofd te houden. Bij stormschade is je eigen risico altijd minstens € 225,- per gebeurtenis. Dus ook al kies je voor € 0,- eigen risico, dan heb je bij stormschade toch een eigen risico van € 225,-. Kies je voor € 250,- of € 500,- eigen risico? Dan blijft je eigen risico, ook bij stormschade, € 250,- of € 500,-.

Wel zo prettig: maak je gebruik van onze Direct Schade Herstel service, dan betaal je maar de helft van je eigen risico.