Brandschade: wat wij voor je verzekeren

Brand in huis, je moet er niet aan denken. Brandschade aan je woning zelf verzeker je met een opstalverzekering. Hieronder valt alles wat vast zit aan je huis, zoals de muren of je keuken. Schade aan je spullen valt onder de inboedelverzekering. Deze verzekeringen vergoeden de kosten om brandschade te herstellen. Maar ook de kosten om de schade op te ruimen of omdat je tijdelijk niet meer in je huis kunt wonen en moet verblijven in een hotel.

Wat valt er precies onder brandschade?

Met onze opstal- en inboedelverzekering ben je natuurlijk verzekerd tegen brand. Maar ook voor de volgende gevallen:

  • schroeien of smelten, als dit het gevolg is van een heet of gloeiend voorwerp dat hitte uitstraalt. Bijvoorbeeld: schroeischade door een strijkijzer of smeltschade door een hete pan
  • een explosie
  • directe blikseminslag
  • rook en roet uit je haard of kachel wanneer deze is aangesloten op je schoorsteen

Wij helpen je graag

Schade afhandelen na een brand is vaak een hoop gedoe. Je moet een vakman inschakelen om de schutting te repareren of een loodgieter omdat er waterschade is. Zulke dingen kan onze service Direct Schade Herstel prima voor je regelen. Wij schakelen een vakman voor je in. Heb je de OHRA Opstalverzekering, dan regelen we alles voor je. En als wij het doen, betaal je ook maar de helft van je eigen risico.

Lees hier meer hoe je schade kunt melden. Verder hebben we ook handige tips voor je om brandschade te voorkomen.