Veelgestelde vragen ongevallenverzekering

Heb je een vraag over de OHRA Ongevallenverzekering? Misschien staat je vraag hier wel bij. Is dat niet zo? Stel dan je vraag eenvoudig online.

Bij onze ongevallenverzekering kun je een verzekering afsluiten als je

  • alleenstaand bent
  • getrouwd bent of samenwoont en geen kinderen hebt
  • getrouwd bent of samenwoont en wel kinderen hebt. 
  • Als je blijvend invalide bent, keren we rechtstreeks aan jou uit.

Als je overlijdt, keren we als je alleenstaand bent uit aan de wettelijke erfgenamen. Ben je getrouwd/samenwonend zonder kinderen, dan keren we aan je partner uit. Heb je kinderen, dan krijgen je partner en kinderen de vergoeding.

Ja, je kind is verzekerd tot zijn 28e. Alleen als het gebit van je kind vanaf zijn of haar 21e verjaardag zwaar beschadigd is, krijg je niets vergoed. Dit komt omdat de dekking tandheelkunde geldt voor kinderen tot en met 20 jaar oud.

Bij de OHRA Ongevallenverzekering krijg je ook een uitkering als het ongeluk gebeurt op je werk. Je krijgt echter niet het volledige bedrag uitgekeerd dat bij de verschillende pakketten staat. Gebeurt er een ongeluk op je werk, dan krijg je maar 80% uitgekeerd.

Als je kiest voor de OHRA Ongevallenverzekering, zijn je kinderen 24 uur per dag verzekerd. Dus ook op school. Ze hebben geen aparte scholierenverzekering nodig.

Onze ongevallenverzekering kent 3 pakketten. Hoeveel je uitgekeerd krijgt als je (of je gezinsleden) blijvend invalide bent of tandheelkundige hulp nodig hebt, verschilt per pakket. Tijdens het lopende verzekeringsjaar kun je van pakket veranderen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor meer vergoeding, waardoor je nu ook meer premie gaat betalen.

We keren ook uit als je al via een andere verzekering of instantie een uitkering krijgt. Ook kun je meer dan 1 OHRA Ongevallenverzekering afsluiten. Heb je na een ongeluk recht op een uitkering? Dan ontvang je van elke polis een vergoeding.

Ja, met onze Ongevallenverzekering ben je ook tijdens je vakantie 24 uur per dag verzekerd. Overal ter wereld.

Bij de OHRA Ongevallenverzekering krijg je onder meer een vergoeding als je een ongeluk hebt in het verkeer. Het maakt daarbij niet uit of je auto rijdt, fietst of op je motor zit. De enige voorwaarde bij motorrijden is dat de motorrijder ouder is dan 22 jaar. Dat geldt dus ook voor je kind als die met jouw motor op pad gaat.