Vragen over de jaaroverzichten

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen over het jaaroverzicht en de jaaropgaaf. 

Het jaaroverzicht en de jaaropgaaf staan begin februari voor je klaar in OHRA Bank Online

Het jaaroverzicht en/of de jaaropgaaf staan in OHRA Bank Online bij 'Mijn documenten':

  • Ga naar OHRA Bank Online;
  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Inloggen’;
  • Ga naar ‘Mijn documenten’. In dit scherm vind je onder ‘Jaaroverzichten’ en 'Jaaropgaaf Uitkering' al je jaaroverzichten; 
  • Klik op het jaaroverzicht/de jaaropgaaf 2018 om het te bekijken of op te slaan. Wil je het overzicht liever op papier? Open dan het document, klik op de rechtermuisknop en selecteer ‘Afdrukken’.

Sla uw jaaroverzicht of jaaropgaaf eerst op. En open het dan nog eens.

Controleer of je ingelogd bent in OHRA Bank Online. Dat zie je na het inloggen aan de tekst ‘Welkom in OHRA Bank Online’ links bovenin je scherm. Alleen in OHRA Bank Online zie je het  jaaroverzicht en/of jaaropgaaf.

Je hebt een online rekening bij ons. Daarom ontvangt je je jaaroverzichten en andere documenten online. Wil je ze toch op papier? Dan kun je je online documenten printen. Ga naar ‘Mijn documenten’ en open het overzicht dat je wil printen. Klik daarna op de rechtermuisknop en kies voor ‘Afdrukken’. Of houdt de toetsen Ctrl en P tegelijk ingedrukt.

Heb je een OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening of een OHRA Gouden Handdruk Uitkeerrekening? Dan ontvang je een jaaropgaaf. In de jaaropgaaf staat hoeveel je bruto uitgekeerd hebt gekregen in 2018. En hoeveel je hebt betaald aan belasting en sociale premies. Dit overzicht heb je nodig bij het controleren van je vooraf ingevulde belastingaangifte.

In het jaaroverzicht vind je al je rekeningen bij OHRA Bank met het beginsaldo op 1 januari 2018 en het eindsaldo op 31 december 2018.

Je ontvangt geen jaaropgaaf als je geen inkomstenbelasting over je uitkering betaalt. Dit noemen wij de saldomethode. Je hebt van de Belastingdienst toestemming gekregen dat je je uitkering tot een bepaald bedrag onbelast mag ontvangen. Is dit bedrag bereikt? Dan houden wij weer belasting in en ontvangt je ook (weer) een jaaropgaaf.

Wij gaan zorgvuldig om met persoonlijke gegevens. Omdat er persoonlijke informatie op het jaaroverzicht staat, sturen wij dit niet per e-mail.

Vraag deze dan opnieuw aan.