Welke rente ontvangt u?

U ontvangt rente over het geld op uw rekening vanaf de dag dat het geld op uw rekening staat. Maar in sommige gevallen staat het geld niet direct op uw eigen rekening, maar wordt er gebruik gemaakt van een tussenrekening. Of u dan direct rente ontvangt van OHRA Bank, hangt af van uw situatie.

Wanneer wordt er gebruik gemaakt van een tussenrekening?

Het geld wordt verplicht op een tussenrekening gestort, als uw geld uit een waardeoverdracht komt (dit heet Protocol Stroomlijning Kapitaalovereenkomsten, PSK). Uw geld wordt daarbij via een standaard werkwijze overgemaakt naar OHRA Bank. Dit komt voor bij alle Lijfrente en Gouden Handdruk rekeningen van OHRA Bank. Meer weten over het PSK protocol.

Het geld dat OHRA Bank gestort krijgt op de PSK tussenrekening, komt van een andere bank of verzekeraar. U heeft hiervoor opdracht gegeven. OHRA Bank maakt uw geld zo snel mogelijk over naar uw persoonlijke OHRA rekening.

Wanneer ontvangt u rente?

Het moment waarop u rente ontvangt, hangt af van het tijdstip van het openen van uw persoonlijke OHRA rekening en het moment waarop het geld op de PSK tussenrekening staat.

  • Is uw OHRA bankrekening al geopend? Dan wordt het geld dezelfde dag op uw rekening gestort. U ontvangt dus rente vanaf de datum dat uw geld bij de bank binnen is.
  • Is uw OHRA rekening nog niet geopend omdat OHRA Bank nog geen aanvraag heeft ontvangen of is de aanvraag niet compleet? Maar het geld staat al wel op de PSK tussenrekening van de bank? Dan blijft het geld op de PSK rekening staan. Wij kunnen dan namelijk niet zien naar welke OHRA rekening wij het geld moeten doorstorten. Krijgen wij helemaal geen verzoek van u om een rekening te openen? Dan storten wij het geld binnen twee weken terug naar de bank of verzekeraar waar het geld vandaan komt.

Let op: Wilt u geld overmaken van een andere bank of verzekeraar naar OHRA Bank? Dan moet u hiervoor opdracht geven aan die andere bank of verzekeraar. Zorg ervoor dat u al een rekening bij OHRA Bank heeft geopend voordat u deze opdracht geeft. Want dan ontvangt u direct rente vanaf het moment waarop OHRA Bank het geld ontvangt op de PSK tussenrekening.