Veelgestelde vragen over onze motorverzekering

Vrijheid kan vragen oproepen. Bijvoorbeeld als je een t-splitsing nadert. Welke kant ga je op? En die rotonde, neem je de eerste afslag of toch de derde? Ook door de keuze die je hebt bij de OHRA Motorverzekering kun je vragen hebben. De meest gestelde vragen vind je hier. 

Is het alweer enkele jaren geleden dat je je motorverzekering afsloot? Dan is je persoonlijke situatie misschien veranderd. Wie weet, rijd je nu wel meer dan voorheen. Of je rijdt onder andere weersomstandigheden. Het kan ook zijn dat je je afvraagt of je de schade aan een motor wel zelf kunt betalen zonder de dekking Aanrijding? In Mijn OHRA pas je eenvoudig je dekking aan. 

Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst! Daar ga je vast weer van genieten. Het enige wat je moet doen is je nieuwe kenteken en meldcode doorgeven. Dat gaat heel eenvoudig via Mijn OHRA.  

Je groene kaart staat altijd voor je klaar in Mijn OHRA en de OHRA App. Je bent niet verplicht de groene kaart bij je te hebben in de EU, maar het is wel handig. Bijvoorbeeld als je schade hebt. In Mijn OHRA kun je de groene kaart op elk moment downloaden en printen. Heel makkelijk.

Misschien rijd je in de wintermaanden niet. En vraag je je af waarom je je motor in de wintermaanden toch verzekert. Bedenk dat je motor ook beschadigd kan raken als deze stilstaat. Een ander voertuig kan er tegenaan rijden. En de stalling waar je motor in staat, kan in brand vliegen. Als je dan niet verzekerd bent, krijg je niets vergoed. Wel als je de juiste dekkingen hebt. Maar aan jou de keuze. Wil je je motor toch uit de verzekering halen? Laat dan eerst je motor schorsen bij het RDW, en neem daarna contact met ons op.