Direct genieten met een lijfrente uitkeerrekening

OHRA Bank is een onderdeel van Delta Lloyd. Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden zijn samengegaan. Sinds 1 januari 2018 bundelen wij onze kennis, ervaring en ondernemerschap. Zo kunnen wij je nog beter van dienst zijn. Wij helpen je graag verder op de site van Nationale-Nederlanden voor het openen van een lijfrente uitkeerrekening.

Heb je al een Direct Ingaande Lijfrenterekening bij OHRA Bank? In oktober of november 2019 zetten wij je rekening om naar een Aanvullende PensioenUitkering van Nationale-Nederlanden. Lees meer over de belangrijkste wijzigingen, de veelgestelde vragen en de productvoorwaarden.


Wanneer kan je gebruik maken van een lijfrente uitkering?

De fiscale regels voor lijfrenterekeningen en -verzekeringen zijn gewijzigd per 1 januari 2014. Vanaf dat moment geldt: de tijdelijke oudedagslijfrente mag beginnen in het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Eerder was dit het jaar waarin je de 65-jarige leeftijd bereikt. De vroegst mogelijke ingangsdatum van een tijdelijke oudedagslijfrente wordt dus later. Een tijdelijke oudedagslijfrente is een tijdelijke, periodieke uitkering met een minimale looptijd van vijf jaar. Deze lijfrente mag niet eerder ingaan dan het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Het totaal aan bruto uitkeringen mag op jaarbasis niet meer zijn dan € 21.741,- (in 2018 was dit
€ 21.483,-). Een lijfrente-uitkering moet uiterlijk ingaan in het jaar waarin je jouw actuele AOW-leeftijd bereikt plus vijf jaar. Voorbeeld: je actuele AOW leeftijd is 66 jaar. De lijfrente moet uiterlijk ingaan in het jaar waarin je 71 wordt. Wil je precies weten wat jouw actuele AOW leeftijd is? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

Zekerheid bij overlijden

Kom je te overlijden? Dan ontvangen jouw nabestaanden het restant van de lijfrente in uitkeringen.