OHRA Pensioen Spaarrekening voor je pensioenaanvulling

OHRA Bank is een onderdeel van Delta Lloyd. Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden zijn samengegaan. Sinds 1 januari 2018 bundelen wij onze kennis, ervaring en ondernemerschap. Zo kunnen wij je nog beter van dienst zijn. Wij helpen je graag verder op de site van Nationale-Nederlanden voor het openen van een rekening

Heb je al een rekening bij OHRA Bank? Via OHRA Bank Online vind je de belangrijkste gegevens van je rekening. Voorwaarden en andere informatie over je bestaande rekening vind je via het menu links op deze pagina. Wil je iets wijzigen aan je rekening of is je situatie veranderd? Regel het eenvoudig zelf.

Maak een berekening voor je pensioenaanvulling

Bereken hier hoeveel je spaart als je geld stort op de OHRA Pensioen Spaarrekening. 

Redenen om zelf je pensioen op te bouwen

Pensioenopbouw verloopt vaak minder optimaal dan je denkt. Zo heeft tachtig procent van de werkenden in Nederland een pensioengat. Hieronder zie je de meest voorkomende oorzaken. Is een van de onderstaande situaties op jou van toepassing? Dan is de kans zeer groot dat je ook een pensioengat hebt. 

Mogelijke oorzaken van een pensioengat

  • Je bouwt geen pensioen op bij je werkgever. Of hebt geen pensioen opgebouwd bij uw vroegere werkgever(s).
  • Je bouwt geen pensioen op over incidentele beloningen. Bijvoorbeeld overuren, een bonus of een dertiende maand.
  • Je hebt bij verschillende werkgevers met verschillende pensioenregelingen gewerkt.
  • Je  hebt een auto van de zaak. Over dit onderdeel van je inkomen bouwt je geen pensioen op. Maar je betaalt er wel belasting over.
  • Je huidige pensioen geeft geen recht op zeventig procent van je laatstverdiende loon. In plaats daarvan krijg je het gemiddelde loon dat je in alle jaren verdient (middelloon).
  • Je  bouwt niet over je hele salaris een pensioen op. Dit komt doordat jouw werkgever een maximum aan je salaris stelt waarover pensioen mag worden opgebouwd.
  • In je pensioenregeling wordt geen rekening gehouden met het AOW-gat.
  • Je bent gescheiden. Daardoor moet je een deel van jouw opgebouwde pensioen afstaan aan je ex-echtgenoot/echtgenote.

Kenmerken en risico's

Wij vinden het belangrijk dat je het product goed begrijpt. Daarom hebben wij de kenmerken en risico's van de OHRA Pensioen Spaarrekening voor je op een rij gezet. Lees hier meer over de kenmerken en risico's [PDF]

Meer informatie

De OHRA Pensioen Spaarrekening is een flexibele rekening. Lees voor wie het is bedoeld