OHRA Pensioen Spaarrekening voor je pensioenaanvulling

De OHRA Pensioen Spaarrekening is een bankrekening waarop je spaart voor een aanvulling op je pensioen. Ook als je een vrijgekomen lijfrente nog verder wilt laten doorgroeien, is de OHRA Pensioen Spaarrekening geschikt. Met het eindbedrag op de OHRA Pensioen Spaarrekening koop je later een uitkering aan.

Jouw voordelen

 • Keuze uit variabele rente of deposito met diverse looptijden
 • Zekerheid van een gegarandeerd rendement (deposito)
 • Geen minimum inleg

Maak een berekening voor je pensioenaanvulling

Bereken hier hoeveel je spaart als je geld stort op de OHRA Pensioen Spaarrekening. Ook als je een vrijgekomen lijfrente verder wilt laten doorgroeien, is de OHRA Pensioen Spaarrekening geschikt.

Redenen om zelf je pensioen op te bouwen

Pensioenopbouw verloopt vaak minder optimaal dan je denkt. Zo heeft tachtig procent van de werkenden in Nederland een pensioengat. Hieronder zie je de meest voorkomende oorzaken. Is een van de onderstaande situaties op jou van toepassing? Dan is de kans zeer groot dat je ook een pensioengat hebt. Je regelt in dat geval eenvoudig zelf een aanvulling op je pensioen door een OHRA Pensioen Spaarrekening te openen.

Mogelijke oorzaken van een pensioengat

 • Je bouwt geen pensioen op bij je werkgever. Of hebt geen pensioen opgebouwd bij uw vroegere werkgever(s).
 • Je bouwt geen pensioen op over incidentele beloningen. Bijvoorbeeld overuren, een bonus of een dertiende maand.
 • Je hebt bij verschillende werkgevers met verschillende pensioenregelingen gewerkt.
 • Je  hebt een auto van de zaak. Over dit onderdeel van je inkomen bouwt je geen pensioen op. Maar je betaalt er wel belasting over.
 • Je huidige pensioen geeft geen recht op zeventig procent van je laatstverdiende loon. In plaats daarvan krijg je het gemiddelde loon dat je in alle jaren verdient (middelloon).
 • Je  bouwt niet over je hele salaris een pensioen op. Dit komt doordat jouw werkgever een maximum aan je salaris stelt waarover pensioen mag worden opgebouwd.
 • In je pensioenregeling wordt geen rekening gehouden met het AOW-gat.
 • Je bent gescheiden. Daardoor moet je een deel van jouw opgebouwde pensioen afstaan aan je ex-echtgenoot/echtgenote.

Kenmerken en risico's

Wij vinden het belangrijk dat je het product goed begrijpt. Daarom hebben wij de kenmerken en risico's van de OHRA Pensioen Spaarrekening voor je op een rij gezet. Lees hier meer over de kenmerken en risico's [PDF]

Het risico dat je jouw inleg niet terugkrijgt zoals opgenomen in de Financiële bijsluiter [PDF] is zeer klein. Bekijk alle risico's van de Pensioen Spaarrekening. Zie ook de website van de AFM.

Meer informatie

De OHRA Pensioen Spaarrekening is een flexibele rekening. Lees voor wie het is bedoeld. Zie ook het dienstverleningsdocument Vermogen.