OHRA Gemengde Verzekering

Let op: je kunt de OHRA Gemengde Verzekering niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is bedoeld voor als je deze levensverzekering al hebt afgesloten.

3 spaarvarianten en een gegarandeerd kapitaal

Een Gemengde Verzekering is een combinatie van een spaarverzekering en een overlijdensrisicoverzekering. Bij het afsluiten van de OHRA Gemengde Verzekering kon je kiezen uit 3 spaarvarianten:

  1. Lijfrenteverzekering: je spaart op basis van een maandelijkse premie en/of een eenmalige koopsom die je eerder hebt gestort
  2. Spaarverzekering: je spaart op basis van een maandelijkse premie
  3. Spaarverzekering behorende bij OHRA Spaarhypotheekplan: je spaart op basis van een maandelijkse premie

Komt je gemengde verzekering vrij?

Is de einddatum van de verzekering bereikt? Als je gekozen hebt voor de spaarverzekering, keren wij het vrijgekomen kapitaal aan je uit. Als je gekozen hebt voor de lijfrentevariant, kun je op onze lijfrentepagina zien wat je met je kapitaal kan doen: van uitkeren tot verder sparen of afkopen.

Heb je je keuze gemaakt? Geef dit dan aan via het digitaal formulier. In dit formulier staat welke documenten en gegevens we van je nodig hebben om uit te kunnen keren.

Gemengde verzekering behorende bij OHRA Spaarhypotheekplan

Als je gekozen hebt voor de OHRA Gemengde Verzekering bij het OHRA Spaarhypotheekplan, krijg je niets uitgekeerd. De uitkering gaat rechtstreeks naar je hypotheekverstrekker. Heb je gekozen voor deze optie? Een paar maanden voor de einddatum krijg je van ons een brief over de waarde van uitkering. Laat deze brief zien aan de hypotheekverstrekker. Samen kun je dan kiezen voor een van deze 2 mogelijkheden: 

  1. De hypotheekverstrekker trekt de waarde af van je hypotheekschuld, waardoor je schuld lager wordt. In dat geval ontvangen wij bericht van je hypotheekverstrekker. Je hoeft zelf niets in te sturen
  2. Je maakt een andere afspraak met de hypotheekverstrekker. Of de hypotheek loopt niet meer. In dat geval hebben wij van jou verschillende documenten nodig. Welke documenten dat zijn, lees je in het digitale formulier uitkeren

Wil je iets wijzigen?

Wil je een overlijden melden?

Is een van de verzekerden overleden? Allereerst gecondoleerd met het verlies. Als er een dierbare overlijdt, moet je veel regelen. We helpen je graag hierbij. Het overlijden kun je snel en eenvoudig doorgeven via het digitale formulier overlijden.

Documenten OHRA Gemengde Verzekering