Uitkeren van je lijfrenteverzekering

Met een lijfrenteverzekering bouw je kapitaal op. Met dit kapitaal kun je aan het eind van de looptijd lijfrente kopen. Hierbij ontvang je vanaf een bepaalde datum een periodieke uitkering. Maar je kunt er ook voor kiezen om door te sparen. Uitkeren of doorsparen kan bij ons en bij andere aanbieders. OHRA is een onderdeel van Delta Lloyd. Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden zijn samengegaan. Sinds 1 januari 2018 bundelen wij onze kennis, ervaring en ondernemerschap. Zo kunnen wij je nog beter van dienst zijn. Bekijk wat de mogelijkheden bij Nationale-Nederlanden zijn. 

Je kunt er ook voor kiezen om de opgebouwde waarde in een keer te laten uitkeren. Dit noemen we afkopen

Beslis op tijd wat je met de waarde wilt doen

Je kunt tot en met 31 december van het volgende kalenderjaar kiezen wat je met de waarde wilt doen. Als je niet op tijd beslist dan ziet de Belastingdienst dit als afkoop. Je betaalt dan inkomstenbelasting (maximaal 51,95%) en soms een boete (maximaal 20%) over de waarde, tenzij je van de Belastingdienst toestemming krijgt om alsnog een keuze te maken.

Over documenten en aanvullende gegevens

  • We vragen je om documenten in te sturen. Deze voer je stap voor stap in. Als je de vragen op het scherm volgt, lees je automatisch wanneer je welke documenten moet invoeren. 
  • Controleer voor het insturen van de documenten of ze duidelijk en goed leesbaar zijn. Als dit niet het geval is, kan het langer duren voordat je uitbetaald krijgt. 
  • Soms hebben wij aanvullende gegevens nodig. In dat geval nemen wij contact met je op.