Kostbaarhedenverzekering

Kostbaarheden. Goed. Verzekerd.

 • Je kostbaarheden zijn binnen- en buitenshuis verzekerd
 • Je kostbaarheden zijn over de hele wereld verzekerd
 • Eenvoudig schade melden

Wat is een kostbaarhedenverzekering

Je inboedelverzekering verzekert je bezittingen in huis. Maar wat als je met je dure horloge of camera naar buiten gaat? Met de OHRA Kostbaarhedenverzekering zijn jouw kostbaarheden binnen- en buitenshuis verzekerd. Je kunt kunst en antiek verzekeren, sieraden en muziekinstrumenten. Computerapparatuur is niet meeverzekerd. De kostbaarhedenverzekering is een goede aanvullende verzekering op je OHRA Inboedelverzekering.

Dekking kostbaarhedenverzekering

Je muziekinstrument, antieke schilderijen of zeldzame horloge verzekeren? Met onze Kostbaarhedenverzekering zijn je dierbare bezittingen goed verzekerd tegen schade en diefstal. Binnenhuis. Buitenshuis. Waar ook ter wereld. Je sluit de verzekering af per afzonderlijk item. Dus per instrument, per schilderij of sieraad.

Verzekerde waarde

Bij OHRA krijg je in de meeste gevallen de nieuwwaarde van je kostbaarheden uitgekeerd. Waren je spullen getaxeerd? Dan betalen we de taxatiewaarde. En bij kunst en antiek vergoeden we de zeldzaamheidswaarde.

Dekking in het buitenland

Je kostbaarheden zijn bij OHRA direct wereldwijd verzekerd. Alleen kunst en antiek zijn alleen op jouw woonadres en binnenshuis verzekerd en natuurlijk onderweg van of naar een restaurateur.

Geen eigen risico

Met de kostbaarhedenverzekering van OHRA heb je geen eigen risico. Nooit. Zo sta je bij schade of diefstal van je dierbare spullen nooit voor vervelende verrassingen.

Wat verzekert de kostbaarhedenverzekering?

Met de kostbaarhedenverzekering verzeker je dure spullen tegen diefstal, verlies en beschadiging. Voor bijna alles geldt: over de hele wereld.

Wel verzekerd

 • Bij schade, diefstal of verlies van kostbare spullen krijg je vaak de nieuwwaarde vergoed
 • Bij kunst en antiek vergoeden we de zeldzaamheidswaarde
 • Bij onze kostbaarhedenverzekering betaal je geen eigen risico

Niet verzekerd

 • Als je niet alles doet om schade of diefstal te voorkomen.
 • Voor beschadigingen door normaal gebruik. Denk aan krassen, barsten en deuken.
 • Als je spullen wilt verzekeren van een waarde boven de € 7.000,- per item. Kunst en/of antiek zijn een uitzondering hierop.

Veelgestelde vragen

 • Wat kan ik verzekeren met de kostbaarhedenverzekering?

  Er zijn 3 categorieën die je kunt verzekeren: sieraden, instrumenten en kunst & antiek.

  Kunst en antiek
  Dit zijn schilderijen, etsen, zeefdrukken, litho’s en andere kunstvoorwerpen, zoals beelden. Met ‘antiek’ bedoelen wij kostbaarheden met een antiquarische waarde die niet meer nieuw verkrijgbaar zijn. Lijfsieraden en antiek meubilair, zoals kasten, stoelen, banken, tafels, bureaus en kisten, vallen hier niet onder.

  Lijfsieraden
  Dit zijn sieraden (inclusief horloges) die gemaakt zijn om op het lichaam te dragen.

  Instrumenten
  Denk hierbij aan muziekinstrumenten en foto-, film- en videoapparatuur, inclusief de apparatuur en accessoires die daarbij horen.

 • Hoeveel voorwerpen kan ik verzekeren bij mijn kostbaarhedenverzekering?

  Je kunt zoveel voorwerpen verzekeren als je wilt. Je verzekert ieder item apart en je kunt zelf de waarde bepalen. Of je laat het taxeren.

 • Wat kost de kostbaarhedenverzekering?

  De premie is afhankelijk van de waarde van je item. We hebben wel een maximaal verzekerd bedrag per voorwerp vastgesteld. Je geeft zelf de waarde op en op basis daarvan bepalen wij de premie. Voor elke € 1.000,- die je wilt verzekeren, bedraagt de premie € 22,39 per jaar. Dit is inclusief 21% assurantiebelasting.

  Voorbeeld:
  Je wil € 600,- aan sieraden verzekeren en € 1.750,- aan muziekinstrumenten.
  Samen zit je dan op een bedrag van € 2.350,-.
  Voor elke € 1.000,- aan verzekerd bedrag betaal je € 22,39 aan premie.
  In dit voorbeeld is dat 3x € 22,39. Dat is een totaal per jaar van € 67,17. Heb je vragen over de premie? Of wil je dat we de premie voor je berekenen?
  Neem dan contact met ons op.

 • Hoe kan ik een kostbaarhedenverzekering afsluiten?

  Je kunt de kostbaarhedenverzekering eenvoudig online afsluiten. Na het afsluiten sturen we je een polisblad met alle gegevens toe.

 • Kan ik de kostbaarhedenverzekering ook afsluiten zonder een OHRA Inboedelverzekering?

  Nee, de kostbaarhedenverzekering kun je alleen afsluiten als je ook een inboedelverzekering bij ons hebt.

 • Welke waarde wordt vergoed bij schade, verlies of diefstal?

  Bij schade, diefstal of verlies van kostbare spullen krijg je vaak de nieuwwaarde vergoed. Dat is het bedrag waarmee je een vergelijkbaar sieraad, instrument of camera kunt kopen. Zijn je spullen getaxeerd? Dan betalen we de taxatiewaarde. Bij kunst en antiek vergoeden we de zeldzaamheidswaarde. Je moet ons dan een aankoopnota of taxatierapport laten zien. We hebben wel een maximaal verzekerd bedrag per voorwerp. Afhankelijk van de waarde die jij aangeeft. Die bedragen vind je op je polisblad in Mijn OHRA.

 • Ben ik ook in het buitenland verzekerd?

  Bij ons zijn je kostbaarheden direct wereldwijd verzekerd. Behalve dan kunst en antiek, die zijn alleen op jouw woonadres en binnenshuis verzekerd.

 • Heb ik een eigen risico?

  Kies je voor onze kostbaarhedenverzekering? Dan heb je geen eigen risico.

 • Ik heb al een kostbaarhedenverzekering, hoe kan ik overstappen naar de OHRA?

  Heb je al een kostbaarhedenverzekering en wil je naar ons overstappen? De overstapservice helpt je graag. Direct geregeld, daar houden we wel van.

 • Staat je vraag er niet bij?

  Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Of klik op de button 'Stel je vraag' bovenaan de pagina. Onze virtuele assistent helpt je graag verder.