Verlenging van uw doorlopende reisverzekering

Hier vindt u de veelgestelde vragen over de verlenging van uw doorlopende reisverzekering. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op.

Nee, wij hebben geen wijzigingen doorgevoerd in de premie van uw reisverzekering. Is uw premie toch hoger dan vorig jaar? Dan bent u in een andere leeftijdscategorie gevallen en dit kan gevolgen hebben voor uw premie.

Wij hebben de polisvoorwaarden van uw verzekering in duidelijkere taal geschreven. Bekijk uw polisvoorwaarden in Mijn OHRA.

Ja, u kunt op ieder gewenst moment de dekking van uw doorlopende reisverzekering wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen of verwijderen van dekkingen, of het aanpassen van uw gezinssituatie. Ga naar Mijn OHRA en kies voor 'Wijzigen' bij uw doorlopende reisverzekering.

Nee. Een negatief reisadvies is géén geldige annuleringsreden. De annuleringsverzekering vergoedt alleen wanneer u uw vakantie moet annuleren of vervroegd moet terugkeren vanwege persoonlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld door het overlijden van een familielid of door gedwongen ontslag.

Annuleren bij negatief reisadvies
Wilt u uw vakantie annuleren vanwege een negatief reisadvies? Neem dan eerst contact op met de reisorganisatie waar u uw vakantie heeft geboekt. Soms kunt u de vakantie in overleg met uw reisorganisatie kosteloos omboeken naar een andere bestemming. Heeft het calamiteitenfonds uw bestemming bestempeld als “dekkingsbeperking”? Dan kunt u uw reis zonder kosten annuleren bij uw reisorganisatie. Bestemmingen waarvoor een dekkingsbeperking geldt vindt u op www.calamiteitenfonds.nl. Wij raden u aan om altijd te boeken bij een reisorganisatie die aangesloten is bij het calamiteitenfonds. 

U bent niet dubbel verzekerd als u naast de zorgverzekering ook de extra dekking Geneeskundige kosten (reisverzekering) heeft afgesloten.

De extra dekking Geneeskundige kosten is kort gezegd een aanvulling op uw zorgverzekering. Uw zorgverzekering vergoedt namelijk alleen de kosten voor medisch noodzakelijke hulp in het buitenland tot het tarief dat u in Nederland zou betalen. De kosten voor medische hulp in bijvoorbeeld Zwitserland of Amerika liggen hoger. Het kan dus voorkomen dat u moet bijbetalen of dat u helemaal geen vergoeding krijgt van uw zorgverzekeraar. Een voordeel is dat de kosten die onder het eigen risico van uw zorgverzekering vallen, met de extra dekking Geneeskundige kosten via de reisverzekering volledig zijn gedekt.

Ja, u kunt schade aan uw bagage via Mijn OHRA of via de OHRA App melden.