Lees alle informatie over de verlenging van uw rechtsbijstandverzekering

Hier vindt u de veelgestelde vragen over de verlenging van uw rechtsbijstandverzekering. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Nee. De premie van uw rechtsbijstandverzekering is niet gewijzigd.

De polisvoorwaarden van uw rechtsbijstandverzekering zijn inhoudelijk niet gewijzigd. Omdat OHRA Schadeverzekeringen nu onderdeel van Nationale-Nederlanden is hebben wij dit aangepast op uw polisblad en in de polisvoorwaarden. Via Mijn OHRA kunt u altijd uw polisvoorwaarden downloaden.

Door afrondingsverschillen kan de huidige premie genoemd in de e-mail/brief een paar centen afwijken van het bedrag dat wij via automatische incasso van uw rekening afschrijven. Wij werken er hard aan om dit zo spoedig mogelijk op te lossen.

U bent bij OHRA verzekerd, maar wordt verwezen naar DAS Rechtsbijstand om de onafhankelijkheid te kunnen waarmaken. Door de uitvoering van juridische hulp bij DAS onder te brengen, staan de belangen van u als klant voorop. Ook als u een conflict met OHRA heeft. Heeft u te maken met een conflict? Meld dit dan zo snel mogelijk aan DAS.

Met de module verkeer krijgt u rechtshulp als verkeersdeelnemer, dus ook als fietser of voetganger. Daarnaast zijn alle motorrijtuigen in het gezin verzekerd, ook brom- en snorfietsen. Als u geen auto meer heeft, is de module verkeer dus nog steeds nuttig.

De kosten van juridisch specialisten in dienst van DAS komen onbeperkt voor rekening van DAS. Dat zijn de interne kosten. Daarnaast betaalt DAS alle andere kosten die volgens DAS nodig zijn bij het verlenen van rechtsbijstand. Dat zijn de externe kosten. Deze kosten worden vergoed tot het kostenmaximum. Voorbeelden daarvan zijn:

  • griffierechten. Dit zijn de kosten die u moet betalen voor het starten van een procedure bij de rechter;
  • kosten van deskundigen die DAS inschakelt. Dit om bewijs te leveren of de oorzaak of hoogte van schade vast te stellen. Deskundigen zijn bijvoorbeeld advocaten of andere juristen, artsen of mediators;
  • kosten van getuigen en deskundigen die door de rechter zijn opgeroepen;
  • gerechtelijke kosten van de tegenpartij, als de rechter heeft bepaald dat u deze kosten moet betalen.

De module (het onderdeel) belasting en vermogen krijgt u niet automatisch. Dit is een keuzemodule. Wilt u de module toevoegen aan uw huidige verzekering? Dat kan per direct. U kunt dit zelf regelen via Mijn OHRA. De module belasting en vermogen kan alleen toegevoegd worden als u de module consument en wonen ook heeft verzekerd.

Dit kan per direct. U regelt dit zelf via Mijn OHRA. Wanneer u de module inkomen laat vervallen, kunt u vanaf dat moment geen aanspraak meer maken op juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met werk en uitkering. Conflicten in verband met pensioen vallen onder de module consument en wonen.

Gevolgen voor uw premie
Als u de module inkomen laat vervallen, dan gaan de premies voor de overige module(s) omhoog. Hoe meer modules u afsluit, hoe lager de premie. Als u twee modules afsluit, ontvangt u automatisch 10% korting op de premie en bij drie of vier modules ontvangt u 20% korting op de premie. Als u nu drie modules heeft verzekerd en u laat de module inkomen vervallen, dan daalt uw premiekorting van 20% naar 10% voor de overgebleven modules. Door een premieberekening te maken weet u wat u gaat betalen als u de module inkomen laat vervallen.

Ja, dit is per direct mogelijk. U moet dan al wel de module consument en wonen hebben meeverzekerd. Wilt u de module inkomen toevoegen aan uw rechtsbijstandverzekering? U regelt dit zelf via Mijn OHRA.

Nee, dit is niet mogelijk. Als u de module inkomen wilt afsluiten, dan moet u ook de module consument en wonen hebben meeverzekerd. Wilt u de module inkomen toevoegen? Uw dekking wijzigen regelt u eenvoudig zelf via Mijn OHRA.