Verlenging van je huisdierenverzekering

Hier vindt je de veelgestelde vragen over de verlenging van je huisdierenverzekering. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wij mailen je zodra je nieuwe polis in Mijn OHRA staat. Op de nieuwe polis staat je gekozen dekking en de premie voor het komende verzekeringsjaar.

We hebben de premie van het pakket Top en de module Vaccinatie en Gebit verhoogd.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig steeds meer behandelingen als het gaat om de gezondheid van je huisdier. Dat zorgt er wel voor dat de kosten stijgen. Onze klanten hebben hogere rekeningen gedeclareerd én declareren vaker dan voorheen. Ook stijgt de premie naarmate je huisdier ouder wordt. Deze factoren zorgen ervoor dat we de premie moeten verhogen.

Wij beoordelen één keer per jaar of de premie moet worden aangepast. De premie voor het komende verzekeringsjaar staat op je nieuwe polis in Mijn OHRA. Deze premie geldt het komende verzekeringsjaar. Dit is onder voorbehoud van wijzigingen die effect hebben op de hoogte van de premie. Wijzig je bijvoorbeeld je pakket? Dan kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van je premie.

In de e-mail/brief staat de huidige premie en de premie voor het komende verzekeringsjaar. In Mijn OHRA staat, tot de datum waarop het contract verlengd wordt, alleen nog je huidige premie. Wij mailen je zodra je nieuwe polis in Mijn OHRA staat.

Let op: door afrondingsverschillen kan de premie genoemd in de e-mail/brief een paar cent afwijken van de huidige premie in Mijn OHRA. De premie in Mijn OHRA is leidend.

Als je meer huisdieren hebt verzekerd, dan kan het zijn dat deze nu niet worden genoemd. Elk huisdier krijgt een aparte polis en het kan zijn dat deze op verschillende momenten worden verlengd. Daar krijgt je dan apart bericht over.

Ja, op een aantal onderdelen hebben wij de polisvoorwaarden aangepast.

 • Per verzekeringsjaar wordt er een maximaal bedrag vergoed voor een consult bij de dierenarts.
  Basis: € 100,-
  Plus: € 150,-
  Top: € 200,-
 • Bij de dekking Vaccinaties en gebit zijn de maximale vergoedingen aangepast.
  Basis:
  Tanden trekken en gaatjes vullen: € 150,- per jaar
  Wortelkanaalbehandeling: € 150,- per jaar
  Plus:
  Tanden trekken en gaatjes vullen: € 200,- per jaar
  Wortelkanaalbehandeling: € 200,- per jaar
  Top:
  Tanden trekken en gaatjes vullen: € 250,- per jaar
  Wortelkanaalbehandeling: € 250,- per jaar
 • Bij de dekking Aanvullend inclusief sterilisatie/castratie is een maximale vergoeding toegevoegd. Voor een sterilisatie of castratie worden eenmalig 60% van de gemaakte kosten, tot maximaal € 300,- vergoed.
 • De extra dekking Reis is uitgebreid van een Europa- naar een werelddekking. Uw huisdier is nu over de hele wereld verzekerd voor medische behandelingen.
 • De dekking Crematie is uitgebreid voor katten. De vergoeding voor een crematie en het vervoer is verhoogd van € 125,- naar € 250, -.

Het is verstandig om te checken of de dekking van je huisdierenverzekering nog bij je huisdier past. Een minder uitgebreide dekking betekent namelijk een lagere premie.

Een hogere premie is extra vervelend wanneer je geen rekening hebt gedeclareerd. Maar zo werkt een verzekering wel. Iedereen stopt geld in een pot, waar degenen die het nodig hebben dan aanspraak op kunnen doen.

De premie van onze huisdierenverzekering wordt bepaald door verschillende kenmerken, zoals het pakket dat je hebt gekozen, de leeftijd van het dier en het ras. Ieder kenmerk krijgt een waarde op basis van je persoonlijke situatie. De waarden samen bepalen de premie die je betaalt. We hebben de premie van het pakket Top en de module Vaccinatie en Gebit verhoogd. Ook stijgt de premie naarmate je dier ouder wordt. Als je over een aantal van de verhoogde kenmerken beschikt, dan gaat je premie omhoog. Ook al heb je het afgelopen jaar geen rekening gedeclareerd.

Wij horen het graag. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

Overweeg je de huisdierenverzekering op te zeggen? Dat vinden we jammer, want we zijn erg blij met jou als klant. Wil je toch echt opzeggen? Dan kun je de huisdierenverzekering na je eerste jaar dagelijks opzeggen via Mijn OHRA. Heb je een 4-jarig contract? Dan kun je de verzekering pas na die 4 jaar opzeggen. Let op, we hebben altijd een opzegtermijn van 1 maand.

In nog geen 2 minuten heb je toegang tot Mijn OHRA. Je hebt alleen je relatienummer en e-mailadres nodig. Activeer Mijn OHRA.

Hier staat je relatienummer
Je vindt je relatienummer op je polisblad en onderaan de e-mails die je van ons ontvangt.