Alles over het betalen van je premie

Voor je verzekering betaal je een vast bedrag per maand: de premie. Niet zo leuk, maar het hoort er wel bij. We doen er alles aan om betalen zo makkelijk mogelijk te maken. Rond de 1e van de maand schrijven we de premie bij je af. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe verzekering afgesloten of een wijziging doorgevoerd, dan kan deze premie ook rond de 15e van de maand worden afgeschreven. Alle betalingen gaan via automatische incasso. Je betaalt dus vooruit. Heb je meerdere verzekeringen? Dan tellen we alle premies bij elkaar op en schrijven we dat bedrag in 1 keer bij je af.

Betaal je nog via een nota? Je kunt dat omzetten naar een automatische incasso door het formulier Wijzigen rekeningnummer [PDF] in te vullen.

En heb je onze zorgverzekering? Lees dan meer over het betalen van je zorgpremie.

Zelf je premie overmaken na een betalingsherinnering

Het kan gebeuren dat de automatische incasso een keer mislukt. Bijvoorbeeld omdat je saldo te laag is, of omdat we niet je goede rekeningnummer hebben. We sturen je dan een betalingsverzoek. Je kunt vervolgens zelf de premie overmaken. Gebruik daarvoor een van de onderstaande rekeningen. En vermeld als kenmerk je relatienummer en voor welke verzekering het bedoeld is.

VerzekeringIBAN nummer
ZorgverzekeringNL47 INGB 0657 501 646
OverlijdensrisicoverzekeringNL48 INGB 0001 305 261
Overige verzekeringen, zoals auto-, reis-,
huisdieren- en woonverzekeringen
NL98 INGB 0002 712 510

Klopt je rekeningnummer niet?

Wil je een ander bankrekeningnummer gebruiken voor de betaling van je premie? Geef dan zo snel mogelijk het juiste rekeningnummer aan ons door.