Schade door vuurwerk

Hoe prachtig vuurwerk ook kan zijn: de kans op schade aan je woning of auto is tijdens Oud en Nieuw 3 keer groter dan op andere dagen. Wat is verzekerd en wat moet je doen als je schade hebt door vuurwerk?

Welke schade aan je auto is verzekerd?

Explosieschade 
Je bent verzekerd voor explosieschade aan je auto met onze WA plus en All Risk autoverzekering. Als je vuurwerkschade meldt val je meestal niet terug in je no-claimkorting. Je betaalt wel je eigen risico. De hoogte van je eigen risico vind je terug in Mijn OHRA.

Vandalisme 
Autoschade door vandalisme wordt vergoed als je auto All Risk verzekerd is. Het melden van deze schade heeft invloed op je no-claimkorting. Ook betaal je het gekozen eigen risico. 

Heb je geen All Risk dekking en is de dader bekend? Dan kun je een beroep doen op de extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig als je deze hebt meeverzekerd. Of op de OHRA Rechtsbijstandverzekering. Bij een onbekende dader kun je terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer

Andere schades staan in de autoschadewijzer. Of bekijk de volledige polisvoorwaarden.

Welke schade aan je woning en spullen is verzekerd?

Vuurwerkschade aan je woning valt onder de dekking van je opstalverzekering. De inboedelverzekering dekt de schade aan je spullen. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan wordt dit bedrag ingehouden op het schadebedrag. 

Schade melden

Schade aan je auto of woning meld je snel en eenvoudig online:
Na de schademelding nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.