Schade door vuurwerk

Hoe prachtig vuurwerk ook kan zijn: de kans op schade aan uw woning of auto is tijdens Oud en Nieuw drie keer groter dan op andere dagen. Wat is verzekerd en wat moet u doen als u schade heeft door vuurwerk?

Welke schade aan uw auto is verzekerd?

Explosieschade 
U bent verzekerd voor explosieschade aan uw auto met onze WA plus en All Risk autoverzekering. Als u vuurwerkschade meldt valt u meestal niet terug in uw no-claimkorting. U betaalt wel uw eigen risico. De hoogte van uw eigen risico vindt u terug in Mijn OHRA.

Vandalisme 
Autoschade door vandalisme wordt vergoed als uw auto All Risk verzekerd is. Het melden van deze schade heeft invloed op uw no-claimkorting. Ook moet u uw gekozen eigen risico betalen. 

Heeft u geen All Risk dekking en is de dader bekend? Dan kunt u een beroep doen op de extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig als u deze heeft meeverzekerd. Of op de OHRA Rechtsbijstandverzekering. Bij een onbekende dader kunt u terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer

Andere schades vindt u in de autoschadewijzer. Of bekijk de volledige polisvoorwaarden.

Welke schade aan uw woning en spullen is verzekerd?

Vuurwerkschade aan uw woning valt onder de dekking van uw opstalverzekering. De inboedelverzekering dekt de schade aan uw spullen. Heeft u gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan wordt dit bedrag ingehouden op het schadebedrag. 

Schade melden

Schade aan uw auto of woning meldt u snel en eenvoudig online:
Na uw schademelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.