Hoe uitgebreid wilt u uw huisdier verzekeren?

Bij OHRA willen we dat onze verzekeringen zo goed mogelijk passen bij wat u als klant nodig heeft. De afgelopen tijd zijn er veel soorten behandelingen bijgekomen die een dierenarts kan uitvoeren om uw hond of kat er weer bovenop te helpen. Daarom bieden we vanaf nu meer mogelijkheden aan bij de huisdierenverzekering. Zo kunt u precies kiezen wat past bij uw situatie. Want elk huisdier is uniek.

Welk pakket past bij u?

OHRA heeft drie pakketten voor algemene medische zorg. Voor iets meer premie, kunt u kiezen voor een hoger verzekerd bedrag. Alle pakketten bieden een vergoeding voor onder andere:

  • Medicijnen
  • Een consult bij de dierenarts en dierenspecialist
  • Noodzakelijke behandelingen, opnames, operatie en verzorging in een dierenkliniek
  • Hulpmiddelen, bijvoorbeeld verbandmiddelen
  • Onderzoeken, zoals het maken van röntgenfoto’s
Ziektekostenpakket
Maximale vergoeding per jaar
Basis
€ 2.500,-
Plus
€ 3.500,-
Top
€ 5.000,-

Gaat uw hond of kat mee op vakantie?

Steeds meer huisdieren gaan mee op vakantie. De onbekende omgeving kan de kans op een ongeluk of een ziekte vergroten. Moet u tijdens de vakantie in Europa onverwachts naar een dierenarts? Dan kunt u de kosten van de medische behandelingen tot € 1.000,- voordelig verzekeren met de module Reis.

Heeft uw huisdier therapie nodig?

Als uw huisdier een behandeling heeft ondergaan, kan uw dierenarts een vorm van therapie adviseren. Bijvoorbeeld fysiotherapie, chemotherapie of gedragstherapie. Dat is vaak belangrijk om te voorkomen dat klachten terugkeren. Met de module Aanvullend krijgt u de kosten van verschillende soorten therapieën vergoed. Deze module is alleen af te sluiten samen met het pakket Plus of Top en de module Sterilisatie/Castratie. De looptijd van deze module is vier jaar. Kiest u voor deze module? Dan worden alle onderdelen van uw huisdierenverzekering omgezet naar een looptijd van vier jaar.

Bij welk pakket hoort welke vergoeding?

Met de verschillende modules kunt u uw huisdierenverzekering naar wens samenstellen. In het overzicht [PDF] kunt u zien wat de vergoedingen zijn.

Wilt u uw huisdierenverzekering uitbreiden?

U kunt 14 dagen na de ingangsdatum van de OHRA Huisdierenverzekering wijzigingen doorgeven. Heeft u nog vragen? Of wilt u verdere uitleg over de verschillende mogelijkheden? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op via telefoonnummer 026 354 47 20. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur.

Wanneer kan ik mijn huisdierenverzekering niet uitbreiden?

  • Een aanvullende verzekering kunt u niet meer afsluiten vanaf het moment dat uw huisdier de leeftijd van zeven jaar heeft bereikt. Is uw huisdier bij het bereiken van de zevenjarige leeftijd al (aanvullend) verzekerd, dan loopt de verzekering gewoon door.
  • Bekende klachten of aandoeningen die al door een dierenarts zijn vastgesteld, kunt u niet verzekeren.

Terug naar vragen en antwoorden over de omzetting.