Alles wat je wilt weten als je schade hebt

Je wilt er liever niet aan denken. Schade aan je spullen of je huis. Dan wil je natuurlijk weten dat alles goed geregeld wordt. We leggen je daarom graag uit waar je op kunt rekenen.

  • eenvoudig online schade melden
  • status schademelding volgen in Mijn OHRA
  • weten wat je vergoed krijgt en waar je terecht kunt

Schade. Verzekerd. Geregeld.

Een kras op je auto. Een zomerstorm die je schutting vernielt. Of waterschade in je woonkamer door een lekkage in de badkamer. Er zijn wel honderden dingen die kunnen gebeuren waardoor je schade hebt. Gelukkig kun je je tegen veel schades verzekeren. Hoef jij je geen zorgen te maken over de reparatie of vervanging. Ook in het weekend of in het buitenland, want met onze hulpdienst staan we altijd voor je klaar!

Wat is beschadigd of gestolen?

De spullen van een ander

Je hond ploegt de tuin om van je buren. Of 'n glas rode wijn gaat over de bank bij je ouders. Je aansprakelijkheidsverzekering dekt dan de schade. Lees meer over schade melden Of meld je schade direct online.

Meld je schade in Mijn OHRA

Auto of je autoruit

Een aanrijding met een ander of een deuk door een parkeerfoutje. Check wat is verzekerd en lees meer over schade melden. Ruitschade? Dan kun je gelijk terecht bij een aangesloten herstelbedrijf.

Meld je schade in Mijn OHRA

Caravan of vouwwagen

Ziet het dak van je caravan eruit als een poffertjespan door 'n hagelbui. Of heb je andere schade? Bekijk wat is verzekerd en lees meer over schade melden. Of meld je schade direct telefonisch.

Motor en accessoires

Een ongeluk zit in een klein hoekje op de motor. Dan is het goed om te weten waar je op kunt rekenen met je motorverzekering en wat te doen bij schade. Of meld je schade direct telefonisch.

Huis, tuin en inboedel

Schade aan je huis (en tuin) is verzekerd met een opstalverzekering. Je spullen (in huis) met een inboedelverzekering. Lees meer over schade melden of meld direct je schade online.

Meld je schade in Mijn OHRA

Reisbagage of vakantiewoning

Je koffer gestolen. Of je beschadigt je vakantiehuisje. Op vakantie kun je heel wat pech hebben. Check wat je reisverzekering verzekert en wat te doen bij schade. Of meld direct je schade.

Meld je schade in Mijn OHRA

Het gemak van schade melden in Mijn OHRA

Stap 1: meld je schade

Je schade melden in Mijn OHRA kan eenvoudig met de computer of onze gratis app. We nemen je schademelding binnen 2 werkdagen in behandeling.

Stap 2: volg je status online

Heb je de schade online gemeld, dan kun je ook in Mijn OHRA of via de app de status van de schademelding volgen. Handig! Bekijk hier wat wij in de tussentijd doen.

Stap 3: alles geregeld!

Is de schade gedekt door de verzekering die je hebt? Dan krijg je de schade vergoed. Is dat niet het geval, dan hoor je dit natuurlijk ook van ons.

Krijg je alles wel vergoed?

Lees het in de polisvoorwaarden

Of je een schade vergoed krijgt hangt af van de dekking van je verzekering. Op je polis in Mijn OHRA staat hoe je verzekerd bent. Ook maakt het uit hoe lang je iets al hebt. Je begrijpt dat je voor een 20 jaar oude bank minder geld terug krijgt, dan voor een bankstel dat je net dit jaar hebt gekocht. Hoe dit precies zit voor jouw spullen, lees je in je polisvoorwaarden in Mijn OHRA.

We zijn er echt altijd voor je

In het buitenland of direct hulp nodig?

Onze hulpdienst is er altijd voor je. Waar je ook bent. Hoe laat het ook is. Bel +31 26 400 23 10.
Lees wat de OHRA Hulpdienst voor je kan doen.

Niet gevonden wat je zocht?

Er valt natuurlijk heel veel te vertellen over schade. En elke situatie is uniek. Heb je nog een vraag? Stel 'm dan online. We helpen je graag verder.

Stel je vraag