Bundelz App

Slimme apparaten verzamelen informatie. Zo ook de kilometerteller die je voor Bundelz in je auto hebt. We hechten veel waarde aan privacy. Omdat je Bundelz betaalt per 1.000 gereden kilometers hebben we wel informatie nodig over de afstand die je met je auto rijdt. De Bundelz App helpt je ook om de kilometerteller op de juiste plek in je auto te plaatsen.

Download dus eerst de Bundelz App in de App Store of Google Play voordat je de kilometerteller plaatst. De app neemt je stap voor stap mee door het proces. Je ontvangt de kilometerteller ongeveer twee weken voordat je Bundelz Autoverzekering in gaat.

Inloggen op de Bundelz App

Je inloggegevens voor de app krijg je van ons via e-mail. Na het inloggen kun je het wachtwoord niet wijzigen. Deze functie zit nog niet in de app, daar werken we wel aan. Het is dus extra belangrijk om je gekozen wachtwoord goed te bewaren!

Wachtwoord toch vergeten? Vraag eenvoudig een nieuw wachtwoord aan via de Bundelz App. Je krijgt dan een code waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

Meten van je gereden kilometers

Bundelz hecht veel waarde aan jouw privacy. De kilometerteller in je auto is niet voorzien van een simkaart, ook maakt deze geen gebruik van GPS-signalen. We weten alleen welke afstand je in welke tijd aflegt, dus niet waar je bent of rijdt.

De kilometerteller telt het aantal kilometers dat je rijdt aan de hand van statistieken die de motor aanlevert. Daarna geeft de kilometerteller het aantal kilometers dat je reed door aan jou en aan ons. Dit gebeurt via de Bundelz App op je smartphone. Hiervoor moet je de kilometerteller verbinden met de Bundelz App. Daar heb je bluetooth en mobiel internet voor nodig.

Het werkt zo: 

  • De kilometerteller houdt het aantal kilometers bij dat je rijdt op basis van de snelheid en de tijd. Daarbij houdt de kilometerteller geen rekening met de stand van de kilometers in het dashboard
  • De teller maakt verbinding met de app en op basis daarvan zie jij de gereden afstand
  • Wij krijgen een seintje als je 1.000 km hebt gereden
  • Dan start automatisch een nieuwe bundel
  • Ook ontvang je een nieuw polisblad

Altijd de actuele stand van je bundel bekijken? Neem dan je telefoon mee als je gaat rijden. Zorg wel dat je bluetooth en internet aanstaan. Zodra je de app opent, werkt de app je tegoed bij. 

Het is belangrijk dat je de kilometerteller en de Bundelz App regelmatig met elkaar verbindt. Zo ontvang jij, maar ook wij de juiste kilometers. Zet daarom je bluetooth en mobiel internet aan als je gaat rijden. Je moet de Bundelz App en de kilometerteller minimaal één keer in de 3 weken synchroniseren, ook als je niet rijdt. Lukt het niet, omdat je bijvoorbeeld langer dan 3 weken weg bent zonder je auto? Laat ons dit dan weten via hallo@bundelz.nl.

 

De app is beschikbaar voor Android en iOS

De app werkt alleen goed met de besturingssystemen Android versie 5.0 of hoger en iOS versie 11.0 of hoger. Je kunt de app op meerdere apparaten tegelijkertijd downloaden en gebruiken. Koop je een nieuwe telefoon en lukt het niet om de app te installeren? Neem dan contact met ons op.

Toestel met Android

Sinds versie Android 6.0 is de locatie nodig om te kunnen scannen naar bluetooth apparaten. Dit staat los van de Bundelz App. Voor de werking van de app zijn deze gegevens niet nodig. Het is alleen bedoeld om de bluetooth koppeling te maken. Om een succesvolle bluetooth koppeling te krijgen tussen de app en de kilometerteller, moet je dus in de Bundelz App toestemming geven om de locatie te delen. Het is veilig om akkoord te geven én noodzakelijk voor een goed werkende app.

Toestel met iOS

Om verbinding te maken met de app is een bluetooth koppeling met de kilometerteller nodig. Een iOS-toestel vraagt bij het verbinden met bluetooth niet om het delen van de locatie. Deze informatie is ook niet nodig voor Bundelz. De app registreert alleen hoeveel je rijdt in welke tijd, en niet waar je bent.