Weinig rijden? Voordeliger verzekeren!

Bij traditionele autoverzekeringen bepalen zaken als je leeftijd, het gewicht van de auto en je schadevrije jaren de hoogte van de premie. Maar hoe zit het met het aantal kilometers dat je rijdt? Want als je minder op de weg zit, loop je ook minder risico! 

Te veel premie betalen hoeft niet meer

Meestal houden autoverzekeringen rekening met het minimum aantal kilometers dat je rijdt. Bij sommige verzekeringen kun je het aantal kilometers opgeven, maar dan is 7.500 kilometer per jaar vaak het minimum. Terwijl jij misschien minder rijdt en dus ook minder wilt betalen. Gelukkig is er nu een kilometerverzekering, waardoor te veel betalen voor je autoverzekering verleden tijd is.

Betaal alleen als je rijdt

Het principe van de kilometerverzekering is simpel: je rijdt minder, dus je betaalt minder. Niet voor niets dat steeds meer mensen die weinig autorijden, hiervoor kiezen. Je betaalt geen premie per maand, maar per bundel van 1.000 km. De teller gaat pas lopen als je de weg op gaat. Gebruik je je auto niet? Dan heb je geen verzekeringskosten, maar is je auto natuurlijk wel verzekerd. Klinkt goed toch? 

Zo werkt verzekeren per kilometer

Je krijgt van je verzekeraar een kilometerteller die je in je auto plaatst. Dit kleine kastje houdt het aantal kilometers bij dat je rijdt. Daarnaast installeer je een app op je smartphone, waarin je kunt zien hoeveel kilometers je al hebt gereden. De eerste bundel gaat in op de datum die jij zelf kiest. En rijd je meer dan 1.000 kilometer? Dan start automatisch een tweede bundel. Je bent dus altijd verzekerd.

Een kilometerverzekering afsluiten werkt heel eenvoudig

Met de OHRA Kilometerverzekering ben je verzekerd per kilometer. En heel fijn: je neemt je schadevrije jaren mee. Klinkt goed toch? Bereken meteen wat je kunt besparen!