Wat is verzekerd bij waterschade?

Waterschade is de meest voorkomende schade in woningen. Wat is verzekerd bij waterschade?

Wat is verzekerd?

In de meeste gevallen ben je met onze woonverzekeringen goed beschermd tegen schade door water. De spullen in je woning zijn verzekerd met de inboedelverzekering en je woning zelf is verzekerd met de opstalverzekering. Beide verzekeringen vergoeden een deel van de waterschade. Je bent onder andere verzekerd voor schade door water bij:

  • regen, sneeuw, hagel of smeltwater wat uw woning binnenstroomt
  • hevige neerslag
  • water uit waterbedden en aquariums
  • water dat binnendringt door verstopping van rioolputten- of buizen

Huur je een woning?

Als je een woning huurt, dan zijn de spullen in je woning verzekerd als je een inboedelverzekering hebt afgesloten. Ontstaat er schade aan je meubels of aan de apparatuur in de keuken door een lekkage? Dan kun je dit melden via je inboedelverzekering. Je krijgt de kosten van reparatie en herstel dan vergoed. Is de woning beschadigd? Neem dan contact op met de verhuurder. Deze kan schade aan de woning verhalen op zijn eigen opstalverzekering.

Bekijk de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht van wat is verzekerd.

Welke hulp krijg je?

Het afhandelen van schade is vaak een hoop geregel. Je moet soms een loodgieter inschakelen om waterschade te herstellen. Met de service Direct Schade Herstel zorgt OHRA voor herstel na een schade. Schadeherstellers waarmee wij samenwerken zorgen voor een professioneel herstel van de schade.

Bekijk wat te doen bij waterschade.

Bekijk onze tips om waterschade te voorkomen.