Inbraak voorkomen? Praktische tips:

Al die spullen die je in huis hebt, je moet er niet aan denken dat die worden gestolen. Wist je dat er in ons land elk jaar ruim 120.000 keer wordt ingebroken? Des te meer reden om te zorgen dat je je thuis echt veilig kunt voelen. Om inbraak te voorkomen hebben we een lijstje gemaakt met praktische tips.

 • Koop een goed alarm.
  Met een goed alarmeringssysteem maakt een inbreker wel dat hij wegkomt. Zo kan de schade beperkt blijven.
 • Installeer een lichtschakelaar. 
  Een lichtschakelaar die onregelmatig het licht aan en uit doet, geeft inbrekers het idee dan er iemand thuis is. Er zijn ook lichtschakelaars die je met je mobiel kunt aansturen.
 • Laat geen deuren en ramen openstaan.
  In het voorjaar en de zomer vinden de meeste inbraken plaats door openstaande ramen en deuren. Sluit ramen en deuren daarom goed af als je weggaat. Ook als dat maar voor even is.
 • Wees extra op je hoede als er in de buurt is ingebroken.
  Inbraak lijkt besmettelijk. De inbreker kent de omgeving, het soorten huizen, het soort sloten en vluchtroutes in de omgeving al. Grote kans dat ze het ook op andere huizen in de buurt gemunt hebben.
 • Zorg voor goed hang- en sluitwerk.
  Kies je voor hang- en sluitwerk dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen, dan verklein je de kans op een inbraak. Met een goed beveiligde woning profiteer je ook nog eens van 15% korting op de premie van je inboedelverzekering.

5 tips om je woning veilig achter te laten

Met deze tips is je huis inbraakproof als je op vakantie gaat