Inbraakpreventie: korting op je inboedelverzekering

Hoe beter je huis beveiligd is, hoe minder kans op inbraak. Inbraakpreventie is dus op zich al een reden om je huis goed te beveiligen. Met een goed beveiligde woning profiteer je ook nog eens van 15% korting op de premie van je inboedelverzekering.

15% korting op je inboedelverzekering

Wie z’n huis goed beveiligd heeft, kan een certificaat aanvragen. Met een van deze 3 krijg je maar liefst 15% korting op onze inboedelverzekering:

 1. Politiekeurmerk Veilig Wonen
 2. BORG- certificaat Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid
 3. VEB Select Certificaat

Het certificaat betaal je zelf. De korting krijg je van ons.

Het beveiligen van je woning en de aanvraag van een certificaat betaal je zelf. Maar als je dat certificaat eenmaal hebt, krijg je bij ons 15% korting op de premie van je inboedelverzekering. Wij stimuleren namelijk graag preventie.

Meest voorkomende inbraakmethodes

Inbrekers zitten niet stil en bedenken steeds nieuwe methodes om in te breken. Gelukkig kun jij je beveiligen tegen de meest voorkomende inbraakmethodes. Hieronder de top 3 van populaire inbraakmethodes:

 • Deur openbreken
  Een deur openbreken is nog steeds een populaire manier om in te breken.
 • Kerntrekken
  Heb je nog verouderde sloten in huis, dan is kerntrekken een aantrekkelijke manier voor inbrekers om je slot te verwijderen. Hij doet dit met speciaal gereedschap waarmee hij de cilinder uit het beslag trekt.
 • Deur flipperen
  Heb je jouw deur niet op het nachtslot, dan kan een inbreker binnen 10 seconden je deur te openen met een creditcard of ander stuk plastic. Draai daarom altijd je deur op het nachtslot!

Voordeur beveiligen tegen inbraak

Een voordeur openbreken is vaak gemakkelijker dan je denkt. Met een schroevendraaier of een koevoet is een deur met maar 1 slot al snel open. Met goed hang- en sluitwerk maak je het de inbreker een stuk lastiger. En met een anti-inbraakstrip voorkom je dat een inbreker zijn koevoet in de ruimte tussen de deur en het kozijn kan wrikken. Heb je goede sloten of sluitingen, doe ze dan ook echt op slot.

Raam beveiligen tegen inbraak

Een inbreker heeft maar weinig ruimte nodig om een raam op te breken. Daar zit je niet op te wachten. Raamsluitingen die je met een sleutel afsluit zorgen voor een goede basisbeveiliging. Draaien je ramen naar buiten open, zorg dan voor een extra beveiliging met twee dievenklauwen aan de scharnierzijde.

Inbraak voorkomen? Praktische tips:

Al die spullen die je in huis hebt, je moet er niet aan denken dat die worden gestolen. Wist je dat er in ons land elk jaar ruim 120.000 keer wordt ingebroken? Des te meer reden om te zorgen dat je je thuis echt veilig kunt voelen. Om inbraak te voorkomen hebben we een lijstje gemaakt met praktische tips.

 • Koop een goed alarm.
  Met een goed alarmeringssysteem maakt een inbreker wel dat hij wegkomt. Zo kan de schade beperkt blijven.
 • Installeer een lichtschakelaar. 
  Een lichtschakelaar die onregelmatig het licht aan en uit doet, geeft inbrekers het idee dan er iemand thuis is. Er zijn ook lichtschakelaars die je met je mobiel kunt aansturen.
 • Laat geen deuren en ramen openstaan.
  In het voorjaar en de zomer vinden de meeste inbraken plaats door openstaande ramen en deuren. Sluit ramen en deuren daarom goed af als je weggaat. Ook als dat maar voor even is.
 • Wees extra op je hoede als er in de buurt is ingebroken.
  Inbraak lijkt besmettelijk. De inbreker kent de omgeving, het soorten huizen, het soort sloten en vluchtroutes in de omgeving al. Grote kans dat ze het ook op andere huizen in de buurt gemunt hebben.
 • Zorg voor goed hang- en sluitwerk.
  Kies je voor hang- en sluitwerk dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen, dan verklein je de kans op een inbraak. Met een goed beveiligde woning profiteer je ook nog eens van 15% korting op de premie van je inboedelverzekering.

5 tips om je woning veilig achter te laten

Met deze tips is je huis inbraakproof als je op vakantie gaat