Veelgestelde vragen inboedelverzekering

Je bent niet elke dag met je inboedelverzekering bezig. Dat doen wij ook niet. Daarom snappen we dat je hierover vragen hebt. We hebben de veelgestelde vragen voor je verzameld.

Standaard heb je een eigen risico van € 150,-. Maak je gebruik van onze Direct Schade Herstel service? Dan betaal je de helft van het eigen risico: € 75,-. Let op bij stormschade aan huurdersbelang (bijvoorbeeld schuttingen of schuren) heb je een eigen risico van € 225,- per gebeurtenis.

Bij woonschade kun je gebruikmaken van onze Service Direct Schade Herstel. De voordelen voor jou zijn:

  • wij regelen een professionele hersteller voor je. 
  • je hoeft geen geld voor schieten. De rekening gaat direct naar ons. Wel zo makkelijk.
  • Je betaalt maar de helft van je eventuele eigen risico.

Met de dekking Buiten het huis verzeker je waardevolle spullen buiten het huis in Nederland tegen diefstal en schade. Bijvoorbeeld mobiele telefoons, brillen en camera’s. De dekking Buiten het huis kun je alleen bij ons afsluiten als je al een inboedelverzekering bij ons hebt of gelijktijdig afsluit.

Je kunt je spullen via verschillende dekkingen verzekeren. Bekijk het verschillenoverzicht [PDF] om te zien wat wanneer is verzekerd.

Met een goed beveiligde woning krijg je 15% korting op de premie van je inboedelverzekering. Je moet dan in het bezit zijn van een geldig certificaat.

Van deze mogelijkheid maakten maar heel weinig klanten gebruik. Vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om deze optie niet meer aan te bieden.

Nee, je kunt vanaf 31 mei 2015 het verzekerde bedrag niet meer zelf verhogen. Had je voor de verhuizing een hoger verzekerd bedrag? Dan komt het extra verzekerde bedrag te vervallen zodra je verhuisd bent.

Heb je een noodsituatie buiten kantoortijden om? Dan staat de OHRA Hulpdienst voor je klaar. 24 uur per dag, zeven dagen per week. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer +31 (0)26 400 2310.