Een huisdier verzekeren: goed om te weten

Bij OHRA zijn we gek op huisdieren. Overweeg je een huisdierenverzekering te nemen voor je kat of hond? Dan hebben we hier de belangrijkste kenmerken voor je verzameld. Altijd handig om te weten.

1. Welke huisdieren en hoe oud?

Bij ons zijn alle honden en katten welkom. Elk ras, maar natuurlijk ook elke kruising die je kunt verzinnen. En de leeftijd? Totdat ze 7 jaar worden kun je onze huisdierenverzekering afsluiten. En als je viervoeter 7 jaar wordt terwijl die al bij OHRA verzekerd is? Geen probleem, dan loopt de verzekering gewoon door.

2. Over de gezondheid van je dier

Als je een verzekering aanvraagt voor je hond of kat, stellen wij vragen over z’n gezondheid. Heeft je huisdier al klachten of aandoeningen? Dan kun je die helaas niet verzekeren. Dus als je huisdier later behandeld moet worden voor die aandoening, krijg je voor die medische kosten geen vergoeding.

3. Allemaal een identificatiechip

Bij onze huisdierenverzekering is het verplicht dat je hond of kat een identificatiechip heeft. Die chip hoeft je huisdier nog niet te hebben op het moment dat je de verzekering afsluit. De eerstvolgende keer dat je bij de dierenarts komt, kun je je hond of kat laten chippen.

Het is maar een kleine ingreep en wij betalen die. Wel vragen we de standaard eigen bijdrage van 20%. Daarnaast vraagt de dierenarts ook geld voor haar of zijn tijd. Gaat het alleen om het plaatsen van de chip, dan vergoeden we die tijd niet.

4. Je kiest zelf je dierenarts

Bij OHRA kies je zelf naar welke dierenarts je gaat.  Ook als je wilt wisselen tussen verschillende dierenartsen, dan kan dat.

5. 14 dagen om je te bedenken

Je krijgt altijd 14 dagen bedenktijd als je een verzekering afsluit. Vanaf het moment dat je de polis binnenkrijgt, kun je dus binnen 14 dagen gewoon weer opzeggen. Zonder kosten.

6. Hou rekening met een wachttijd

Heb je een verzekering voor je huisdier afgesloten, hou dan rekening met een wachttijd. In de eerste 30 dagen worden de kosten van de dierenarts nog niet vergoed.

We vergoeden kosten tijdens deze 30 dagen wél als:
  • je huisdier eerst ergens anders was verzekerd
  • je huisdier een ongeluk krijgt
  • je langsgaat voor de identificatiechip
  • je een sterilisatie, castratie of vaccinatie declareert bij de extra dekkingen

7. Soms heb je toestemming vooraf nodig

Normaal gesproken gaat het zo: je bent met Bello of Minoes naar de dierenarts geweest, en je declareert daarna de rekening bij ons. Simpel. Maar voor sommige bijzondere behandelingen moet je ons vooraf toestemming vragen. Je kunt ons hiervoor bellen. Vraag je geen toestemming vooraf, dan kunnen wij de kosten helaas niet vergoeden. Dit geldt voor:

  • een second opinion door een andere dierenarts
  • behandelingen die duurder zijn dan € 750,-
Gaat het om een spoedgeval? Dan hoef je dat natuurlijk niet te doen. Zoek eerst hulp voor je beestje en bel ons daarna even op.

8. Wat is niet verzekerd?

Onze huisdierenverzekering dekt veel van de meestvoorkomende behandelingen. Maar er zijn ook een paar uitzonderingen. Hier zie je wat er niet onder de dekking van de verzekering valt. Wil je precies weten wat we wel en niet vergoeden en tot welk bedrag? Kijk dan in ons vergoedingenoverzicht [PDF].

9. Een deel van de rekening betaal je zelf

Bij de huisdierenverzekering geldt een eigen bijdrage van 20% per behandeling.

10. Mijn OHRA: makkelijk online je verzekering regelen

We gebruiken zo min mogelijk papier. Daarom krijg je alle documenten over de huisdierenverzekering digitaal. In Mijn OHRA vind je je polis en de laatste versie van de voorwaarden. Ook kun je via Mijn OHRA makkelijk je adresgegevens wijzigen en je dierenartskosten declareren. Heb je nog nog geen toegang? Activeer dan je account.