Samen op reis met je huisdier

Veel baasjes nemen hun hond of kat gezellig mee op vakantie. Check dan even hoe het met je verzekering zit. Met een reisverzekering voor mensen zijn de ziektekosten van je hond of kat in het buitenland niet verzekerd. De medisch noodzakelijk behandelingen in Europa inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee kan je verzekeren met een huisdierenverzekering.

Goed gedekt op vakantie

Neem je je viervoeter graag mee op vakantie? Met onze dekking Reis is je beestje verzekerd als hem iets overkomt. Zo kom je op vakantie niet voor verassingen te staan. Wij vergoeden een medische behandeling tot maximaal € 1.000,- per verzekeringsjaar. Goed om te weten: dit doen we alleen binnen Europa, op de Canarische Eilanden, de Azoren, Madeira en de niet Europese landen aan de Middellandse Zee.

Wat je vergoed krijgt

Overkomt je huisdier iets waardoor medische behandeling direct noodzakelijk is, dan vergoeden wij die kosten tot € 1.000,- per jaar. Is de behandeling bij de dierenarts in het buitenland duurder dan diezelfde behandeling bij een dierenarts in Nederland? Dan vergoeden wij alleen het Nederlandse tarief. Houd er rekening mee dat je ook een eigen bijdrage betaalt.

Sommige dingen vergoeden we niet

Neem je je huisdier mee op vakantie terwijl hij al klachten heeft? En moet je tijdens die vakantie plotseling naar de dierenarts vanwege die klacht? Dan worden die medische kosten niet vergoed. Neem voor vertrek contact op met je dierenarts als je twijfelt of het wel verstandig is om je viervoeter mee te nemen op vakantie. Let op: ben je van plan om langer dan 60 dagen met je huisdier in het buitenland te verblijven? Ook dan geldt geen dekking. 

Wil je precies weten wat we wel en niet vergoeden? Bekijk dan de polisvoorwaarden [PDF].

Dierenartsrekening uit het buitenland declareren?

Zorg dat je een rekening en een patiëntenkaart in het Engels, Frans, Duits of Nederlands meekrijgt van de dierenarts. Hierop moet staan welke behandeling en eventuele medicijnen je huisdier heeft gehad. Bij thuiskomst kun je de rekening eenvoudig via Mijn OHRA declareren.

Heb je al een huisdierenverzekering bij ons?

Het is belangrijk dat je de dekking Reis toevoegt aan je huisdierenverzekering voordat je op reis gaat. Je kunt de verzekering tijdens je vakantie niet meer uitbreiden met de reisdekking.

Neem je je hond mee op vakantie?

Een relaxte vakantie begint met een goede voorbereiding.