Labradoodle kopen

Wat kost een Labradoodle?


Een Labradoodle met stamboom van een erkende fokker kost ongeveer € 1.700,- tot € 2.000,-. Denk aan de jaarlijkse kosten voor voeding, de dierenarts, hondenbelasting en een dierenverzekering. En houd rekening met het grote risico op erfelijke aandoeningen bij de Labradoodle.

Wat zijn de kenmerken van een Labradoodle?

Een Labradoodle is een kruising tussen een Labrador en een Poedel. Deze kruising levert een grote diversiteit aan Labradoodles op. De één heeft de krullen van een poedel, de ander meer een zachte fleecevacht. En ze zijn er in maar liefst in 27 kleurvariaties en 3 verschillende maten.

De Labradoodle heeft een vrolijk en zachtaardig karakter en doet alles om het z’n baasje naar de zin te maken. Bovendien heeft de Labradoodle humor, is hij sportief, intelligent en bruist hij van energie. Allemaal kenmerken die dit ras zeer geschikt maken als therapiehond, bijvoorbeeld als blindengeleidehond.

Hoe houd je een Labradoodle gezond en blij?

Een Labradoodle heeft een prachtige vacht. Een paar keer per jaar een goede knipbeurt regelen is dus zeker geen overbodige luxe. En zelf borstel jij je kameraadje minimaal 1x per week. Controleer ook regelmatig de oren, nagels en tanden van je Labradoodle.

Labradoodles zijn gek op mensen. Ze zijn het liefst zoveel mogelijk bij je in de buurt, aandacht is dus erg belangrijk. Met een hondentraining leert je Labradoodle goede manieren en is hij goed gezelschap.

In goede gezondheid wordt deze hond ongeveer 13 tot 15 jaar oud.

Wanneer moet een Labradoodle naar de dierenarts?

Een Labradoodle-pup moet in zijn 1ste jaar gemiddeld 6 keer naar de dierenarts, voor inentingen, groeicontroles en bijvoorbeeld een ontwormingskuur. Koop je hem bij een betrouwbare fokker, dan is de hond meestal al ingeënt, ontwormd en uitgebreid gekeurd. Wil je weten hoe wij inentingen en behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Er zijn 9 erfelijke aandoeningen bij dit hondenras bekend. Vooral de grotere Labradoodles lopen risico op heup- en elleboogaandoeningen. Daarom is het belangrijk hem regelmatig beweging te geven en zijn gewicht op peil te houden.

Bekijk de top 5 meest voorkomende aandoeningen van de Labradoodle.

Wat kost een bezoek aan de dierenarts?

De dierenartskosten voor je Labradoodle hangen af van de behandeling:

  • Een nestenting inclusief paspoort en chipregistratie kost ongeveer € 50,-
  • Een sterilisatie kost ongeveer € 350,- en een castratie ongeveer € 200,-
  • Een officiële PennHip-test kost ongeveer € 250,-
  • Een nieuwe heup kost ongeveer € 3.000,-
Wil je weten hoe we deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Wie betaalt de kosten voor de dierenarts?


De kosten van je Labradoodle voor de dierenarts betaal je zelf. Soms lopen deze kosten behoorlijk op. Afhankelijk van het verzekeringspakket van je huisdierenverzekering, vergoedt de verzekeraar (een deel van) de dierenartskosten. Zo voorkom je dat je honderden, soms zelfs duizenden euro’s aan dierenartskosten helemaal zelf betaalt.

Bekijk de pakketten en dekkingen van de OHRA Huisdierenverzekering.

Puppytraining Labradoodle

Koop je een hond, dan kun je naast de kosten voor dierenartsbezoeken en voor voeding tegen onverwachte kosten aanlopen. Denk aan een puppycursus en gedragstherapie.

  • Een puppytraining: essentieel om een goede relatie met je hondje op te bouwen. Kosten: ongeveer € 150,-
  • Een gehoorzaamheidstraining: leert hem om zijn gedrag, instinct en gehoorzaamheid naar een hoger niveau te tillen (niet springen naar bezoek, niet achter fietsers aan te rennen, etc). Kosten: ongeveer € 150,-.
  • Gedragstherapie: biedt hulp aan de Labradoodle en zijn baasje als het gedrag ongewenst is (blaft naar bezoek, bijtgedrag naar kinderen, etc.). Kosten: intake ongeveer € 150,-, daarna ongeveer € 75,- per uur.
De kosten voor een puppycursus en gehoorzaamheidstraining betaal je zelf. Afhankelijk van de dekking van je huisdierenverzekering vergoeden wij wel (deels) gedragstherapie of fysiotherapie. Wil je weten welke therapieën we vergoeden en welke extra dekkingen we hebben, bekijk dan de vergoedingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit hondenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.