Jack russel kopen

Wat kost een Jack Russel Terriër?


Een Jack Russel Terriër met stamboom van een erkende fokker kost ongeveer € 700,- tot € 1.000,-. Denk ook aan kosten voor voeding, hondenbelasting, de dierenarts en een huisdierenverzekering. En houd rekening met het grote risico op erfelijke aandoeningen bij de Jack Russel Terriër.

Wat zijn de kenmerken van een Jack Russel Terriër?

De Jack Russel Terriër behoort tot de rasgroep ‘Terriërs’ en is een jachthond. Hij is moedig, soms overmoedig én onvermoeibaar. Laat je niet misleiden door zijn grootte: de Jack Russel is klein van stuk maar groot qua ambitie. Hij valt van alles aan, van muis tot vos.

Het hondje houdt van actie, spelen en is dol op graven. De terriër kan het goed vinden met kinderen, maar hij kan flink achter ze aan rennen en in wapperende kleding happen. Zorg dus dat er altijd een volwassene bij is.

De Jack Russel wordt gemiddeld 15 jaar oud.

Zijn ideale baasje is actief, heeft de leiding en laat zich niet door zijn hondje om de tuin leiden.

Hoe houd je een Jack Russel Terriër gezond en blij?

Je Jack Russel gezond houden heb je voor het grootste deel zelf in de hand. De vacht heeft weinig verzorging nodig, af en toe controleren op een takje is voldoende. Het gebit en nagels moet je wel regelmatig checken.

Een Jack Russel Terriër is niet de makkelijkste hond om op te voeden. Met een basistraining leer je dit beestje goede manieren en gehoorzaamheid aan.

Dit hondenras blijft langer gezond door hem te controleren en eventueel te behandelen aan de erfelijke aandoeningen Cataract (staar) en Primaire Lens Luxatie (PLL, oogafwijking die leidt tot blindheid).

Wanneer ga je met een Jack Russel Terriër naar de dierenarts?

Je gaat met je hondje na de geboorte een paar keer naar de dierenarts voor inentingen en groeicontroles. Dit gebeurt sowieso als de pup 9 en 12 weken oud is. Ook krijgt de Jack Russel regelmatig een ontwormingskuur van de dierenarts. De inentingen voorkomen veel voorkomende ziektes zoals Parvo, Hepatitis, hondenziekte, parainfluenza en de Ziekte van Weil.

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

De Jack Russel Terriër heeft een groot risico op erfelijke aandoeningen waarvoor je naar de dierenarts moet. Er zijn 18 erfelijke aandoeningen bekend. De bekendste zijn:

 • Cataract (staar)
 • Primaire Lens Luxatie (PLL, oogafwijking die leidt tot blindheid)
 • Patella luxatie


Bekijk de top 7 erfelijke aandoeningen van de Jack Russel Terriër.

Een bezoek aan de dierenarts. Wat kost dat nu eigenlijk?

De kosten van de dierenarts voor een Jack Russel hangen af van de behandeling:

 • Een nestenting inclusief paspoort en chipregistratie kost ongeveer € 50,-.
 • Een sterilisatie kost ongeveer € 300,- en een castratie ongeveer € 150,-.
 • Een test op Primaire Lens Luxatie (PLL) kost ongeveer € 50,-.

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Kosten voor de dierenarts. Wie betaalt de rekening?De rekening voor de dierenarts betaal je zelf en kunnen erg hoog zijn. Afhankelijk van het verzekeringspakket van je huisdierenverzekering, vergoedt de verzekeraar (een deel van) de dierenartskosten. Zo voorkom je dat je honderden, soms zelfs duizenden euro’s aan dierenartskosten helemaal zelf betaalt.

Bekijk de pakketten en dekkingen van de OHRA Huisdierenverzekering.

Puppytraining Jack Russel Terriër

Naast de kosten voor voeding van de Jack Russel en bezoeken aan de dierenarts, zijn er kosten waar je niet direct rekening mee houdt, zoals een puppycursus en gedragstherapie.

 • Een puppytraining: onmisbaar om een goede en gezonde relatie met je hond op te bouwen.
  Kosten: ongeveer € 150,-
 • Een gehoorzaamheids-/jachttraining: leert het hondje om zijn gedrag, instincten en gehoorzaamheid naar een hoger niveau te tillen (niet springen naar bezoek, niet achter fietsers aan te rennen, etc.)
  Kosten: ongeveer € 150,-
 • Gedragstherapie: biedt hulp aan de Jack Russel Terriër en zijn baasje als het gedrag ongewenst is (blaft naar bezoek, bijtgedrag naar kinderen, etc.).
  Kosten: intake ongeveer € 150,-, daarna ongeveer € 75,- per uur
De kosten voor een puppycursus en gehoorzaamheids-/jachttraining betaal je zelf. Afhankelijk van de dekking van je huisdierenverzekering vergoeden wij wel (deels) gedragstherapie of fysiotherapie. Wil je weten welke therapieën we vergoeden en welke extra dekkingen we hebben, bekijk dan de vergoedingen van de huisdierenverzekering van OHRA.

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit hondenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.