Franse bulldog kopen

Wat kost een Franse Bulldog?


Een Franse Bulldog met stamboom van een erkende fokker kost ongeveer € 1.750,-. Denk ook aan kosten voor voeding, de dierenarts, hondenbelasting en een huisdierenverzekering. Houd ook rekening met het grote risico op erfelijke aandoeningen bij de Franse Bulldog.

Wat is het karakter van een Franse Bulldog?

De Franse Bulldog behoort tot de rasgroep ‘Gezelschapshonden’ en is dus een echte gezelschapshond. Het is een vrolijke, slimme en speelse hond, een echte doorzetter die graag dingen naar zijn hand zet.

Van nature wil dit hondje overal bij zijn. Hij houdt er niet van om lang alleen te zijn. Hij is enthousiast tegen kinderen maar kan iets te druk zijn voor heel jonge kinderen.

De Franse Bulldog wordt ongeveer 11 jaar oud.

Zijn ideale baasje is iemand die veel tijd met hem kan doorbrengen en heel consequent met regels omgaat.

Hoe houd je een Franse Bulldog gezond en blij?

Het gezond houden van een Franse Bulldog ligt voor het grootste deel aan jezelf. Het regelmatig schoonmaken van de plooien op zijn kop (vanwege ophopen van bacteriën) en een goede voeding zijn belangrijk. Zorg ervoor dat dit beestje niet te dik wordt.

De Franse Bulldog is een gezelschapsdier en is niet graag lang alleen thuis. Met een basistraining leer je hem goede manieren, gehoorzaamheid en goed gezelschap aan.

Wanneer moet een Franse Bulldog naar de dierenarts?

Deze hond moet na de geboorte een paar keer naar de dierenarts voor inentingen en controles. Dit gebeurt onder andere als de pup 9 en 12 weken oud is. Ook krijgt de Franse Bulldog regelmatig een ontwormingskuur van de dierenarts. Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.
Hij heeft een groot risico op erfelijke aandoeningen waarvoor je naar de dierenarts moet. Er zijn er 28 bekend. De bekendste aandoeningen zijn:

 • Brachycefaal Obstructief Syndroom (BOS): een groep van afwijkingen door de abnormale schedelbouw
 • Atopische dermatitis (een ontsteking van de huid)
Bekijk de top 10 erfelijke aandoeningen van de Franse Bulldog

Wat zijn de kosten voor een bezoek aan de dierenarts?

De kosten van de dierenarts voor je hondje hangen af van de behandeling:

 • Een nestenting inclusief paspoort en chipregistratie kost ongeveer € 50,-.
 • Een sterilisatie kost ongeveer € 375,- en een castratie ongeveer € 175,-.
 • Een officiële PennHip-test kost ongeveer € 250,-.
 • Een nieuwe heup kost ongeveer € 3.000,-.

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Wie betaalt de kosten voor behandeling door de dierenarts?


De rekening voor dierenartskosten betaal je zelf en kunnen behoorlijk oplopen. Afhankelijk van het verzekeringspakket van je huisdierenverzekering, vergoedt de verzekeraar (een deel van) de dierenartskosten. Zo voorkom je dat je honderden, soms zelfs duizenden euro’s aan dierenartskosten helemaal zelf betaalt.
Bekijk de pakketten en dekkingen van de OHRA Huisdierenverzekering.

Puppycursus en gehoorzaamheidstraining Franse Bulldog

Naast de kosten voor voeding van de Franse Bulldog en bezoeken aan de dierenarts, zijn er kosten waar je niet direct rekening mee houdt, zoals een puppycursus en gedragstherapie.

 • Een puppycursus: onmisbaar om een goede en gezonde relatie met je kameraadje op te bouwen.
  Kosten: ongeveer € 150,-
 • Een gehoorzaamheidstraining: leert de Franse Bulldog om zijn gedrag, instict en gehoorzaamheid naar een hoger niveau te tillen (niet springen naar bezoek, niet achter fietsers aan te rennen, etc.).
  Kosten: ongeveer € 150,-
 • Gedragstherapie: biedt hulp aan het diertje en zijn baasje als het gedrag ongewenst is (blaft naar bezoek, bijtgedrag naar kinderen, etc.).
  Kosten: intake ongeveer € 150,-, daarna ongeveer € 75,- per uur
De kosten voor een puppycursus en gehoorzaamheidstraining betaal je zelf. Afhankelijk van de dekking van je huisdierenverzekering vergoeden wij wel (deels) gedragstherapie of fysiotherapie. Wil je weten welke therapieën we vergoeden en welke extra dekkingen we hebben, bekijk dan de vergoedingen van de huisdierenverzekering van OHRA.

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit hondenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.