Beagle kopen

Wat kost een Beagle?


Een Beagle met stamboom van een erkende fokker kost gemiddeld € 900,-. Denk ook aan kosten voor voeding, de dierenarts, hondenbelasting en een huisdierenverzekering. En houd rekening met het grote risico op erfelijke aandoeningen bij de Beagle.

Wat is het karakter van een Beagle?

De Beagle behoort tot de rasgroep ‘Lopende honden en zweethonden’ en is een echte jachthond. Tegenwoordig is de Beagle populair als gezinshond of werkhond. Hij is sociaal, aanhankelijk en eigenzinnig. Dit beestje is heel actief en als pup springerig. Het beestje heeft behoorlijk wat beweging nodig en kan niet goed alleen zijn. Dan zal hij hard huilen en blaffen en dat ook lang volhouden. Met kinderen kan deze rashond goed omgaan. Deze hond wordt gemiddeld 13 jaar oud. Het ideale baasje van dit diertje is actief, sportief, consequent en houdt ervan om veel dingen met zijn hond te doen.

Hoe houd je een Beagle gezond en gelukkig?

Een Beagle gezond houden, dat ligt voor het grootste deel aan jezelf. Dit hondje houdt van eten, dus het is belangrijk om het gewicht in de gaten te houden. Een vrouwtje weegt meestal 10 kilo en een mannetje 15 kilo.
Beagles zijn dol op snuffelen en gaan het liefst hun neus achterna. Thuis zijn ze rustiger, mits je ze buiten voldoende actief houdt. Met een basistraining leer je de Beagle goede manieren, gehoorzaamheid en goed gezelschap aan.
Wil je dit hondje langer gezond houden, laat hem dan controleren op erfelijke aandoeningen zoals Hernia nuclei pulposi (uitpuiling van de tussenwervelschijf) en heupdysplasie.

Wanneer ga je met je Beagle naar de dierenarts?

Met je Beagle ga je na de geboorte een paar keer naar de dierenarts voor inentingen en groeicontroles. Dit doe je als de pup 9 en 12 weken oud is. De dierenarts geeft hem ook regelmatig een ontwormingskuur.
De inentingen voorkomen veel voorkomende ziektes zoals Parvo, Hepatitis, hondenziekte, parainfluenza en de Ziekte van Weil.
Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.
De Beagle heeft een groot risico op erfelijke aandoeningen waarvoor je naar de dierenarts moet. Er zijn 43 erfelijke aandoeningen bekend. De bekendste zijn:

 • Hernia nuclei pulposi (uitpuiling van de tussenwervelschijf)
 • Heupdysplasie
Bekijk de top 10 erfelijke aandoeningen van de Beagle

Wat kost een consult bij de dierenarts?

De kosten van de dierenarts voor je hondje hangen af van de behandeling:

 • Een nestenting inclusief paspoort en chipregistratie kost ongeveer € 50,-.
 • Een sterilisatie kost ongeveer € 325,- en een castratie ongeveer € 140,-.
 • Een operatie bij heupdysplasie kost ongeveer € 3.000,-.

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Wie betaalt de kosten voor behandeling door de dierenarts?


De behandelkosten bij de dierenarts betaal je zelf en kunnen soms behoorlijk oplopen. Afhankelijk van het verzekeringspakket van je huisdierenverzekering, vergoedt de verzekeraar (een deel van) de dierenartskosten. Zo voorkom je dat je honderden, soms zelfs duizenden euro’s aan dierenartskosten helemaal zelf betaalt.
Bekijk de pakketten en dekkingen van de OHRA Huisdierenverzekering.

Puppycursus en gedragstherapie Beagle

Naast de kosten voor bezoeken aan de dierenarts en voor voeding zijn er kosten waar je niet direct rekening mee houdt. Denk aan een puppycursus en gedragstherapie.

 • Een puppycursus: onmisbaar om een goede en gezonde relatie met de Beagle op te bouwen.
  Kosten: ongeveer € 150,-
 • Een gehoorzaamheids-/jachttraining: leert hem om zijn gedrag, instincten en gehoorzaamheid naar een hoger niveau te tillen (niet springen naar bezoek, niet achter fietsers aan te rennen, etc.)
  Kosten: ongeveer € 150,-
 • Gedragstherapie: biedt hulp aan jou en je hondje als het gedrag ongewenst is (blaft naar bezoek, bijtgedrag naar kinderen, etc.).
  Kosten: intake ongeveer € 150,-, daarna ongeveer € 75,- per uur
De kosten voor een puppycursus en gehoorzaamheids-/jachttraining betaal je zelf. Afhankelijk van de dekking van je huisdierenverzekering vergoeden wij wel (deels) gedragstherapie of fysiotherapie. Wil je weten welke therapieën we vergoeden en welke extra dekkingen we hebben, bekijk dan de vergoedingen van de huisdierenverzekering van OHRA.

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit hondenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.