Veelgestelde vragen huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering afsluiten doe je niet elke dag. We kunnen ons voorstellen dat je hierover vragen hebt. Wij hebben daarom enkele veelgestelde vragen al voor je op een rijtje gezet.

Je kunt kiezen of je onze huisdierenverzekering voor 1 of 4 jaar afsluit. Wanneer je een verzekering voor 4 jaar afsluit, krijg je korting op de premie. Dat is mooi meegenomen. Kies je de extra dekking Aanvullend inclusief sterilisatie/castratie? Deze dekking kun je alleen voor een looptijd van 4 jaar afsluiten.

Je kunt de verzekering afsluiten tot het moment dat je huisdier zijn 7e verjaardag viert. Is je huisdier al bij ons verzekerd en wordt hij dan 7? Geen probleem, dan loopt de verzekering gewoon door.

Wanneer je een huisdierenverzekering aanvraagt, geldt er een wachttermijn van 30 dagen. Tijdens de wachttermijn vergoeden wij geen medische kosten die voor of tijdens de wachttermijn zijn ontstaan. 

In de volgende gevallen maken wij een uitzondering en geldt er geen wachttermijn:

  • wanneer je huisdier onverwachts een ongeval krijgt 
  • voor het plaatsen van een identificatiechip
  • de kosten van een sterilisatie of castratie bij de extra dekking Aanvullend inclusief sterilisatie/castratie
  • de kosten van vaccinaties bij de dekking vaccinaties en gebit
  • wanneer je met eenzelfde pakket bent overgestapt van een andere huisdierenverzekering

Nee, wij geven helaas geen korting als je meer dan 1 huisdier verzekert.

Iedereen betaalt een eigen bijdrage van 20%. Dit is het deel van de rekening dat je zelf moet betalen. Bij sterilisatie of castratie is de eigen bijdrage altijd 40%.

Van heup- en elleboog aandoeningen kan je hond of kat veel last hebben. En de medische behandelingen zijn vaak niet goedkoop. Gelukkig hoef je niet te bezuinigen op de gezondheid van je huisdier. Met het ziektekostenpakket Top zijn de kosten voor een behandeling aan heup en ellebogen gewoon gedekt.

Let op: bestaande klachten vóór het afsluiten van de huisdierenverzekering zijn niet gedekt.

Rekeningen zijn nooit leuk. Om er snel vanaf te zijn kun je deze bij ons eenvoudig via Mijn OHRA declareren. Daar staan veel gegevens al voor je ingevuld. Wel zo makkelijk. 

Met een reisverzekering voor mensen zijn de ziektekosten van je huisdier in het buitenland niet gedekt. De medisch noodzakelijk behandelingen in het buitenland kan je tot € 1.000,- per verzekeringsjaar verzekeren met de extra dekking Reis. Zo kom je op vakantie niet voor verassingen te staan en kun je jouw huisdier ook op vakantie altijd de nodige medische zorg geven wanneer hij dat nodig heeft.

P.S. Denk je ook aan de verplichte vaccinaties en een dierenpaspoort?