Tips om je kat te vermaken

Katten moeten genoeg kunnen ondernemen in en om het huis. En al kunnen ze zichzelf beter vermaken dan honden, ook katten spelen af en toe graag met hun baasje.

Kat en muisspel

Van nature is de kat een jager. Daarom vindt hij het leuk als je met een speelgoedmuisje gooit. Een bolletje aluminiumfolie is vaak ook al voldoende. Gooi daarbij van de kat af, in plaats van naar hem toe. Hij zal dan eerder reageren. Een muisje of balletje verstoppen onder een handdoek vindt je kat vaak ook leuk, want een prooi verstopt zich ook.

Kattenkruid

Speeltjes met kattenkruid vallen vaak erg in de smaak. Ongeveer 60% van de katten reageert erop met een soort roes. Dat is genetisch bepaald. Kattenkruid is volledig natuurlijk, veilig en niet verslavend.

Krabpaal

Met een krabpaal in huis voorkom je dat je kat de bank of trap gebruikt om zijn nagels aan te scherpen. Zeker aan te raden dus. Een krabpaal is te koop in oneindig veel varianten. Behalve plezier van het klauteren, bieden krabpalen comfort omdat je kat er lekker op kan luieren. En dat zorgt weer voor een blije kat.

De tuin in

Heb je een 'buitenkat', maar wil je liever dat hij in de tuin blijft? Maak je tuin dan uitdagend genoeg. Creëer plekjes die de kat kan ontdekken, waar hij onder of tussen kan kruipen. Ga het liefst ook de hoogte in, zodat hij plekken heeft vanaf waar hij de boel overziet. Wil je niet dat je kat over de schutting kan klimmen? Plaats dan bijvoorbeeld gaas, draden, of buizen die meedraaien als je kat erop probeert te klimmen.