Niets te dol voor Bello en Minoes: de beste medische zorg voor je huisdier

Superfoods voor Minoes of een eigen Facebookpagina voor Bello. Ben jij ook zo gek met je huisdier? Wij snappen wel dat de liefde voor je hond of kat groot is. Ze bieden gezelschap, bescherming en liefde. Ze begrijpen ons, voelen onze stemming aan en zijn ons trouw. Dan is het ook niet gek dat je huisdier de beste medische zorg krijgt. Gelukkig is tegenwoordig ook steeds meer mogelijk. Alleen hangt daar wel een prijskaartje aan. Hoe ga je daarmee om?

De allerbeste medische zorg voor je huisdier

We beschouwen onze huisdieren steeds meer als lid van ons gezin. En de medische zorg die voor ons beschikbaar is, kan je hond of kat ook krijgen. MRI scans, chemotherapie, pacemakers, acupunctuur… het kan allemaal. Maar die zorg kost wel geld, soms zelfs veel geld. Dierenartsrekeningen van een paar honderd euro zijn geen uitzondering. 

Wat dacht je van het maken van een kleine röntgenfoto? Dat kost al gauw € 88,-. De castratie van een grote hond kan je € 260,- kosten en de sterilisatie van een poes zo’n € 140,-. En voor bijvoorbeeld een MRI-scan moet je al snel € 800,- afrekenen. Een chemotherapiebehandeling kan zelfs oplopen tot boven de € 1.000,-. Dat zijn bedragen die je niet zomaar ophoest.

Hou er rekening mee dat deze bedragen een indicatie zijn en per dier kunnen verschillen. Wil je het precies weten voor jouw huisdier? Vraag dan een kostenschatting op bij je dierenarts of dierenkliniek.

Een zorgverzekering voor je hond of kat

Als het gaat om medische zorg dan is je huisdier volledig afhankelijk van jou. Gelukkig kun je tegenwoordig gewoon een ziektekostenverzekering voor je hond of kat afsluiten. Dan hoef jij je geen zorgen meer te maken over onverwachte medische kosten. En dat is prettig, zowel voor je huisdier als jou.

Honden- en kattenbestaan in Nederland

Met zijn allen hebben we zo’n 35 miljoen gezelschapsdieren in huis. Waarvan 1,5 miljoen honden en 2,6 miljoen katten, staat in een onderzoek van de Rabobank. Wist je dat slechts 3% van de honden en katten in Nederland is verzekerd voor medische zorg? Dat is flink minder dan in sommige andere Europese landen. In Engeland bijvoorbeeld is ongeveer 20% en in Zweden zelfs zo’n 70% van de honden en katten verzekerd. Eigenlijk best raar, dat we wel onze telefoon of spullen in huis verzekeren, maar niet denken aan een verzekering voor onze grootste vriend. 

Ook interessant voor jou

10 planten die je beter weg kunt houden bij je huisdier

En zo houd je je huisdier er bij weg

Is je hond of kat bijna jarig?

Met dit recept bak je een lekkere dierentaart.

Je huisdier en aansprakelijkheid

Zo zit het.